17. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindeord: Foreningsmand, sportsmand, modstandsmand og ægtemand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindeord: Foreningsmand, sportsmand, modstandsmand og ægtemand
Det Grønne Område - 13. januar 2021 kl. 17:00

DØDSFALD Jørgen Frigast Larsen, født 2. juni 1926, er afgået ed døden.

Cand. jur. Jørgen Frigast Larsen sov stille ind natten til den 7. december 2020 som følge af komplikationer i forbindelse med covid-19. Han blev 94 år.

Efter studentereksamen fra Rungsted Statsskole i 1944 studerede Frigast Larsen jura og blev cand. jur. i 1955. Efter ansættelser ved Statens Ligningsdirektorat og Landbrugsministeriet arbejdede Frigast Larsen fra 1961 og frem til pensioneringen i 1987 som anklager ved Københavns Politi, ligesom han i en årrække underviste i strafferet på Politiskolen.

Sport og i særdeleshed golf og fodbold var Jørgen Frigast Larsens store interesse. Efter sin pensionering lagde Frigast Larsen en stor del af sin energi i sit frivillige arbejde for Dansk Golf Union (DGU), bl.a. som formand for Amatør- og ordensudvalget, medlem af Regel- og handicapudvalget og Dommerudvalget, som oversætter af golfreglerne m.m. DGU påskønnede Frigast Larsens indsats ved at tildele ham såvel hædersbevisningen Sølvuret samt DGU's hæderstegn i guld.

Frigast Larsen var medlem af Københavns Golfklub i mere end 55 år. Her vandt han en række turneringer, bl.a. flere klubmesterskaber som senior og veteran, ligesom han ydede en stor frivillig indsats i klubben.

Som ung deltog Frigast Larsen i modstandsbevægelsen i Vedbæk.

Jørgen Frigast Larsen efterlader sig sin hustru Ellen, med hvem han nåede at fejre krondiamantbryllup i hjemmet i Virum den 15. oktober 2020, samt børn og børnebørn.

Begravelsen har fundet sted.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?