17. januar 2021
De ansatte på byggepladser ved Hovedstadens Letbane skal have mere information om deres rettigheder. Pressefoto
De ansatte på byggepladser ved Hovedstadens Letbane skal have mere information om deres rettigheder. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Medarbejde skal have mere viden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medarbejde skal have mere viden
Det Grønne Område - 03. august 2020 kl. 11:45

En ny informationskampagne, som Hovedstadens Letbane og projektets entreprenører skyder i disse dage, sætter fokus på medarbejdernes rettigheder.

Hovedstadens Letbane gennemfører nu en informationskampagne sammen med entreprenørerne med fokus på ordentlige løn- og arbejdsforhold, der skal give medarbejderne på letbaneprojektet faktuel viden om deres rettigheder, og hvordan de selv kan være med til at sikre, at løn og arbejdsvilkår overholdes.

"Det er vigtigt, at de hundredvis af medarbejdere, som skal bygge letbanen, sikres de rigtige løn- og arbejdsforhold. Det er et fælles ansvar at sikre, at letbanen bliver bygget på ordentlige vilkår, og det er også helt centralt, at medarbejderne selv kender deres rettigheder. Derfor har Hovedstadens Letbane - og vi valgt at søsætte kampagnen for at sikre, at den nødvendige viden bliver tilbudt til alle på projektet", siger Thomas Gyldal Petersen (A), borgmester i Herlev Kommune, som er én af 12 ejere af Hovedstadens Letbane.

I forbindelse med kampagnen vil medarbejderne på letbaneprojektet blandt andet blive opfordret til løbende at notere deres arbejdstimer og tjekke deres lønsedler. Hovedstadens Letbane vil desuden uddele pjecen "Kend dine rettigheder", hvor medarbejderne kan se lønsatser med mere, skriver Hovedstadens Letbane i en pressemddelelse.

"Som entreprenør på letbaneprojektet har vi naturligvis en stor interesse i at være med til at tage ansvar for, at der er ordnede forhold på byggeriet. Vi støtter derfor

op om den informationskampagne, som Hovedstadens Letbane skyder i gang i næste uge," siger Karsten Abel, projektchef i Aarsleff.

Også entreprenørvirksomheden CG Jensen bakker op om kampagnen:

"Vi hilser kampagnen velkommen. Ordnede forhold på byggepladsen er en del af vores dna, og vi glæder os over, at store offentlige bygherrer som Hovedstadens Letbane ligeledes tager ansvar for, at alle branchens aktører spiller efter samme regler", siger Christian Levinsen, projektdirektør i CG Jensen.

Jk

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?