14. august 2020
Tina Scheftelowitz 1
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Madrester er Gud: Sådan får du mest muligt ud af resterne i køleskabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Madrester er Gud: Sådan får du mest muligt ud af resterne i køleskabet

Tips fra kogebogsforfatter Tina Scheftelowitz

Det Grønne Område - 14. juli 2020 kl. 12:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lav en ugentlig tøm-køleskabet-dag, hvor du lægger alle de resterende råvarer på bordet og danner dig et overblik over, hvad du har, og hvordan du kan bruge dem.

Vær opmærksom på de fem grundsmage: Sur, sød, bitter, salt og umami. Tilsætte noget syrligt som eddike eller citronsaft til maden.

arrow Læs også: Guldet ligger i madresterne: Familien Haugaard fra Lyngby bliver rig på madrester

Hvis der er mange bagte eller stegte grøntsager i retten, vil syre løfte smagen.
Duft til og smag på råvarerne, mens du laver mad, også lidt af dem du overvejer at smide ud. Så finder du ud af, om de stadig kan bruges, og måske får du ideer til, hvordan de kan indgå sammen med de andre råvarer i retten. Hvis for eksempel tomaten i sovsen er meget syrlig, skal der måske lidt honning i.

Slatne grøntsager og krydderurter kan genoplives, ved at lægge dem i vand med isterninger i en halv times tid.

Brug friske krydderurter i din madlavning, de giver en spændende smag.
Væn dine børn til at smage på råvarerene, med tiden vil de spise flere og flere råvarer.

En god ret indeholder noget råt og sprødt, noget cremet og noget stegt eller bagt.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?