29. november 2020
Jesper Christjansen tager afsked med Lyngbys fans efter sin indsats mod Hobro. Foto: Fodboldbilleder.dk
Jesper Christjansen tager afsked med Lyngbys fans efter sin indsats mod Hobro. Foto: Fodboldbilleder.dk
Foto: ©Anders Kjærbye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lyngbys midtbane-kriger siger farvel og tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lyngbys midtbane-kriger siger farvel og tak

Jesper Christjansen fik ikke forlænget sin kontrakt i Lyngby Boldklub og fortsætter karrieren på Færøerne. Lyngby Boldklub er i fuld gang med at sammensætte truppen til den nye sæson i Superligaen.

Det Grønne Område - 29. juli 2020 kl. 15:25
Af Mikael Østergaard

Skæbnekampen mod Hobro blev Jesper Christjansens sidste for Lyngby Boldklub. 'Jelle' ville gerne være blevet i Lyngby, men klubben var ikke indstillet på en kontraktforlængelse, så nu fortsætter midtbanespilleren sin karriere på Færøerne.

32-årige Jesper Christjansen kom til Lyngby fra Brønshøj i sommeren 2014 og nåede i sine seks år at spille 172 kampe og score 15 mål. Med sit kæmpe fighterhjerte blev han fansenes ubetingede yndling, og de kvitterede med stående applaus, da han blev hyldet efter Hobro-kampen.

"Jelle er en rigtig kampspiller, som giver alt, hvad han har i sig, og er med rette blevet en fanfavorit. Derfor er det også med et skulderklap til Jelle, at vi nu skilles og siger tak for indsatsen. Tillykke med en flot karriere i kongeblåt og et stort held og lykke med fremtiden", siger sportschef Birger Jørgensen.

Rezan Corlu bliver savnet

Hobro-kampen var også et farvel til Rezan Corlu, der efter sit lejeophold i Lyngby skal tilbage til Brøndby IF, som ejer ham. Rezan Corlu havde en stor aktie i Lyngbys overlevelse i Superligaen, og ham skal der findes en førsteklasses erstatning for.

Superoptimister drømte om, at Christian Gytkjær - storebror til Frederik Gytkjær - skulle tilbage til sin barndomsklub Lyngby, da han i sidste uge meldte ud, at han forlader Lech Pozna, hvor han blev topscorer i den bedste polske division i den netop afsluttede sæson.

Sådan gik det desværre ikke. 30-årige Christian Gytkjær fortsætter karrieren i den italienske Serie B-klub, Monza, der styres af den tidligere italienske premierminister og ejer af AC Milan, Silvio Berlusconi.

I Lyngby er der fortsat uklarhed om Thomas Mikkelsen, Lasse Nielsen, Martin Ørnskov, Lasse Fosgaard, Frederik Schram og Kasper Enghardt, der alle har kontraktudløb her i sommer.

Lasse Fosgaard menes at være meget tæt på en kontraktforlængelse. Veteranen Martin Ørnskov var egentlig dømt ude efter lang skadespause, men imponerede, da han vendte tilbage i de sidste kampe, og Frederik Schrams muligheder afhænger af, om det oprindelige andetvalg i målet, Oskar Snorre, bliver sine skader kvit. Så generelt er fremtiden for alle spillere med kontraktudløb fortsat uafklaret.

Det bliver også spændende at se, hvor Patrick da Silva ender. Han har først kontraktudløb i sommeren 2022, men Brøndby menes interesseret i den vævre kantspiller, da backen Anthony Jung gerne vil tilbage til Tyskland. Patrick da Silva kommer fra Vestegnen og er ikke uinteresseret i at vende tilbage, og hvis Lyngby får nogle millioner for at slippe ham før tid, giver klubben nok grønt lys. Også fordi Adam Sørensen har potentialet til at glide ind på pladsen. Eller hvad med Michael Lumb? Kunne han være interesseret i at forlade AC Horsens og vende tilbage til Lyngby og afslutte sin karriere her?

Internt er mange andre klar til større opgaver. Emil Kornvig, Ertugrul Teksen, Filip Panjeskovic og Thor Hørholt fra klubbens akademi fik i år alle debut i Superligaen, og i det hele taget er det opmuntrende, at 40 procent af spillerne i Lyngbys trup i den afsluttede sæson var af egen avl.

I alt benyttede Lyngby 27 spillere i Superligaen, og bortset fra Oskar Snorre, der dels var udlejet til norske Haugesund, dels var langtidsskadet, kom alle på banen i løbet af sæsonen.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?