16. januar 2021
Lyngby-Taarbæk Kommune skal inden 2050 være netto-nuludledende af drivhusgasser. Sådan lyder ambitionen for den klimahandlingsplan, som man sammen med 45 andre kommuner skal udvikle. Pressefoto
Lyngby-Taarbæk Kommune skal inden 2050 være netto-nuludledende af drivhusgasser. Sådan lyder ambitionen for den klimahandlingsplan, som man sammen med 45 andre kommuner skal udvikle. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lyngby-Taarbæk hæver klima-ambitionerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lyngby-Taarbæk hæver klima-ambitionerne

Skal sammen med 45 andre kommuner lave klimahandlingsplan, der lever op til Paris-aftalen.

Det Grønne Område - 05. december 2020 kl. 17:30

Inden 2050 vil Lyngby-Taarbæk sammen med 45 andre kommuner være netto nul-udledende af drivhusgasser.

arrow Læs også: Debat: Tænk stort, før byens vision formuleres

Det er klimamålet. Vejen derhen hedder en ambitiøs, lokal klimahandlingsplan, som kommunerne nu skal udvikle med støtte fra Realdania, KL og landets fem regioner.

Parterne bag kunne i september løfte sløret for det nye partnerskab 'DK2020 - Klimaplaner for hele Danmark'. Her inviterede de alle kommuner til at udvikle klimahandlingsplaner med et ambitionsniveau, der matcher Parisaftalen. Siden har 46 kommuner fra hele landet meldt sig klar.

Det særlige ved DK2020, er, at alle væsentlige kilder til drivhusgasudledning skal håndteres. Det er blandt andet transport, landbrug, energi, bygninger, byudvikling og kommunens egne biler og ejendomme.

Konkrete tiltag

I klimahandlingsplanen skal hver kommune udpege konkrete klimatiltag, der tilsammen sikrer en nettonuludledning senest i 2050 for hele kommunens geografiske område.

"DK2020 er et vigtigt signal og værktøj i vores stræben efter at blive en mere klimarigtig og bæredygtig kommune, og spiller tæt sammen med vores arbejde med at lancere en ny bæredygtighedsstrategi og Strategisk Energiplan. Vi ser frem til at kunne sammenligne os med øvrige kommuner i landet og bidrage til de nationale klimamål," udtaler borgmester Sofia Osmani i en pressemeddelelse fra Lyngby-Taarbæk Kommune.

jesl

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?