21. januar 2021
Magnus Warming pynter på resultatet, da han i en sværm af modstandere dirigerer bolden i mål til 1-4.
Magnus Warming pynter på resultatet, da han i en sværm af modstandere dirigerer bolden i mål til 1-4.
Foto: ©Per Kjærbye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lyngby Boldklub er ikke gode venner med VAR

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lyngby Boldklub er ikke gode venner med VAR

To diskutable kendelser i VAR-rummet var med til at sænke Lyngby, der tabte 1-4 til Brøndby efter at have domineret de første 45 minutter. Men som i sæsonens øvrige kampe gik holdet totalt i stå efter pausen.

Det Grønne Område - 01. december 2020 kl. 00:10
Af Mikael Østergaard

Det er børnelærdom i fodboldens verden, at man skal være klar fra kampens start.

Desværre havde Lyngby-spillerne ikke hørt efter i timen. En sløset aflevering efter et minuts spil gav Brøndbys lysende stjerne, Jesper Lindstrøm, bolden, og han sparkede resolut med sit kolde venstreben og havde det held, at skuddet blev rettet af en Lyngby-fod og endte i sidenettet til 1-0.

arrow Læs også: Lyngby ophæver kontrakten med kontroversiel angriber

Så skulle man tro, at det var op ad bakke, men målet havde den stik modsatte virkning. Lyngby spillede sig mere og mere ind i kampen og dominerede totalt den sidste halve time.

Største mulighed kom efter en håbløs hovedstødstilbagelægning fra en Brøndby-spiller og tilfaldt Emil Nielsen, men han afsluttede lige på Marvin Schwäbe. Senere kom Christian Greko Jakobsen til en afslutning, men igen var Brøndby-keeperen på sin post.

Midt i halvlegen appellerede Lyngby for straffespark, da Mathias Hebo blev fældet i feltet. Dommerens fløjte forblev tavs, og en VAR-kontrol gav dommeren ret. Tv-billederne i slow motion viste dog noget andet.

Midt i Lyngby-dominansen fik Brøndby bolden i kassen, men målet blev annulleret, fordi bolden forinden havde været over baglinjen. Så halvlegen sluttede 1-0 efter en mere end godkendt Lyngby-indsats, og forventningerne til 2. halvleg var store.

Optimismen blev skudt ned allerede efter halvandet minuts spil. Victor Torp smed en aflevering væk, Jesper Lindstrøm sendte indskiftede Simon Hedlund i dybden, og han spillede elegant på tværs til Mikael Uhre, der nemt kunne trille bolden i mål til 2-0.

Men var der offside? Igen kom VAR på arbejde, men konkluderede, at Mikael Uhre var på linje med Lyngby-forsvaret. Igen en kontroversiel kendelse at dømme ud fra tv-billederne.

Til gengæld var der ikke noget at komme efter, da Mikael Uhre ti minutter senere sendte bolden ind foran mål, hvor Sigurd Rosted umarkeret kunne heade bolden i mål til 3-0 uden chance for Thomas Mikkelsen.

Brøndby var nu totalt i kontrol, og det var kun et spørgsmål om, hvor stor sejren skulle blive. Først fik de blå-gule annulleret et mål for offside, inden Jesper Lindstrøm i det 78. minut hamrede bolden op i nærmeste hjørne fra en spids vinkel til 4-0.

Kort før slutfløjtet fik Lyngby pyntet på resultatet, da Magnus Warming kom først på et indlæg og dirigerede bolden op i nettaget.

1-4 var ikke det resultat, man havde ventet efter Lyngbys gode præstation i første halvleg, men endnu engang må man konstatere, at holdet lider under tre svaghedstegn: Markeringerne svigter inde foran mål, selv de største chancer bliver brændt og holdet går i stå efter pausen.

Der er meget at rette op på, hvis den spinkle mulighed for overlevelse i Superligaen skal udnyttes. Formentlig sidste chance er søndag på Lyngby Stadion mod Randers.

arrow 23-årig jernmand fulgte verdens bedste triatleter til dørs
19. december 2020 kl. 18:30 Opdateret: kl. 19:28
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?