11. maj 2021
Thomas Mikkelsen var Lyngbys klart bedste spiller og forhindrede et endnu større nederlag. Arkivfoto
Thomas Mikkelsen var Lyngbys klart bedste spiller og forhindrede et endnu større nederlag. Arkivfoto
Foto: ©Per Kjærbye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lyngby Boldklub blev ydmyget i Aalborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lyngby Boldklub blev ydmyget i Aalborg

AaB sprudlede og vandt 4-0, og nu er Lyngby nede i sækken. Der skal et mirakel til for at sikre en ny sæson i Superligaen

Det Grønne Område - 30. april 2021 kl. 21:41
Af Mikael Østergaard

Superligabold er en løjerlig og uforudsigelig størrelse.

For tre uger siden spillede Lyngby AaB ud af brættet på Lyngby Stadion, og det var tyveri ved højlys dag, at AaB udlignede til 2-2 fem minutter inde i tillægstiden.

I fredagens kamp på Aalborg Stadion var der byttet om på rollerne. Her var det Lyngby-spillerne, der blev drevet rundt i manegen af et veloplagt hjemmehold, der stort set gjorde, hvad der passede dem. Med højt pres, opskruet tempo og hæl og tå, når der var brug for det.

Lyngby tabte 4-0, og dermed er klubben efterladt tilbage i dyndet, eftersom Vejle tidligere på dagen havde spillet 3-3 med AC Horsens efter at have været bagud 0-3 med 28 minutter igen. Nu er der otte point op til Vejle og kun fire spillerunder tilbage.

arrow Læs også: Lyngby vil kæmpe for overlevelse til det allersidste
AaB kom stormende

AaB startede med brask og bram. Angrebstrioen Kasper Kusk, Tom van Weert og boldgeniet Lucas Andersen drev gæk med Lyngbys forsvar, og inden for de første 10 minutter var Lucas Andersen to gange tæt på en scoring. Først skød han lige forbi, og næste forsøg klarede Thomas Mikkelsen.

Tredje gang gik det galt. På kanten af offside dirigerede van Weert med hovedet bolden til en fri Lucas Andersen, der fra kanten af feltet suverænt lobbede bolden over en chanceløs Thomas Mikkelsen.

Minuttet efter blev det 2-0, da van Weert blev sendt i dybden og elegant udplacerede Thomas Mikkelsen med en yderside i modsatte side. Til alt held for Lyngby blev målet annulleret for offside, efter at VAR havde kigget på situationen. Tv-billederne viste, at det var en tvivlsom kendelse.

I det 16. minut viste Lyngby endelig tænder. Magnus Warming gled til baglinjen, afleverede helt på tværs til Lasse Fosgaard, der kunne have afsluttet, men valgte at spille på tværs til Rasmus Thellufsen, der skød langt over mål.

Herefter satte AaB sig totalt på kampen, og angrebene kom i byger. Thomas Mikkelsen fik med det yderste af neglene slået et hovedstød på indersiden af stolpen, hvorfra bolden fortsatte langs stregen, hvor Kasper Enghardt kom glidende og fik ekspederet bolden væk.

Samme Enghardt dukkede op som en frelsende engel, da et indlæg fra Lucas Andersen fandt vej til Tom van Weert, og kort efter sendte Kasper Kusk i fri position bolden på stolpen.

Det kunne næsten ikke blive ved med at gå godt, og det gjorde det heller ikke. Kort før pausefløjtet afsluttede van Weert et perfekt angreb med at sende bolden i nettet til 2-0.

Efter pausen satte AaB tempoet ned og trak sig længere på banen.

Det gav Lyngby blod på tanden, og Mathias Hebo sendte en god afslutning afsted, der blev rettet af og gik lige over mål til hjørnespark.

Men langsomt spillede hjemmeholdet sig tilbage, og Thomas Mikkelsen måtte finde en redning frem for at forhindre, at AaB kom på 3-0. Kort efter satte Emil Nielsen sin direkte modstander af og afleverede til indskiftede Magnus Kaastrup, der skød lige på målmand Jacob Rinne.

AaB følte sig ovenpå og havde overskud til at sende Lucas Andersen og Tom van Weert til udskiftning. Ind kom Tim Prica, og han gjorde det til 3-0 på et elegant chip hen over Thomas Mikkelsen og siden til 4-0, da to AaB’ere kom alene igennem efter et boldtab af Rasmus Thellufsen.

Alt håb er ikke ude

Sejren var fuldt fortjent og kunne nemt være blevet et par mål større.

Kasper Jørgensen var i første halvleg overmatchet over for Kasper Kusk og blev totalt rundbarberet og rundtosset taget ud i pausen, og på pladsen som højre back var Lasse Fosgaard som en hund i et spil kegler i opvisningen af Tom van Weert og Lucas Andersen.

I midterforsvaret havde Kasper Enghardt ikke den nødvendige speed, og selv om Kevin Tshiembe i 2. halvleg var god til at lukke huller, er han også set bedre.

På midtbanen var Mathias Hebo ene om at skabe overtal, og Lyngbys angreb var stort set ikke eksisterende.

Trods nederlaget skal der ikke synges begravelsessange endnu. Med fire kampe tilbage er Lyngby otte point efter Vejle og har den klart dårligste målscore, men den fede dame har ikke sunget endnu. Fire sejre, så kan miraklet ske.

arrow Sprudlende AaB sender Lyngby meget tæt på nedrykning
30. april 2021 kl. 20:04 Opdateret: kl. 20:06
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?