
Kommunens smitteopsporingsenhed kører ud med brev til dem, man ikke ellers har kunnet kontakte.
Som en del andre kommuner har Lyngby-Taarbæk Kommune i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed oprettet en lokal smitteopsporingsenhed.
Den kontakter borgere, der er testet positive, og som sundhedsmyndighederne forgæves har forsøgt at komme i kontakt med. Og her tager man gerne alle midler i brug.
Kontakten foregår som udgangspunkt telefonisk. Der rådgives om, hvordan man skal forholde sig, hvis man er smittet. Men det kan også dreje sig om opfølgning på isolation.
Hvis det ikke lykkedes at få telefonisk kontakt med en smittet borger inden for 24 timer, cykler enheden ud og afleverer et brev med en opfordring om at kontakte Styrelsen for Patientsikkerhed.
Indtil videre er seks borgere blevet kontaktet af smitteopsporingen, og alle har taget positivt imod kontakten og rådgivningen, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.
Opsporingsenheden består af medarbejdere, der normalt varetager andre opgaver, for eksempel biblioteksmedarbejdere og administrative medarbejdere. De rådgives løbende af kommunens hygiejneenhed. jesl
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her