10. august 2020
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Livredderne har slået lejr for sommeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livredderne har slået lejr for sommeren

Så er sommeren for alvor over os. TrygFondens Kystlivreddere er derfor rykket ind på Bellevue og Charlottenlund strand

Det Grønne Område - 30. juli 2020 kl. 06:25
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fra 26. juni har de specialuddannede kystlivreddere fra TrygFonden Kystlivredning igen været klar i livreddertårnene på Bellevue og Charlottenlund Strandpark. Livredderne er på vagt hver dag fra kl. 10-18 i skolernes sommerferie og frem til den 19. august, hvor de vil passe på badegæsterne og informere om badesikkerhed. På strandene gælder det som alle andre steder, at man skal holde god afstand til hinanden. Derfor er livredderne blevet trænet i at tage de rette forholdsregler, ligesom livreddertårnet er forsynet med det nødvendige udstyr, som livredderne får brug for, når de skal træde til med hjælp til badegæsterne.

Gode råd

Som vanligt er livredderne klar med alt fra gode råd om revlehuller til fralandsvind, og de har førstehjælpsudstyret parat til både mindre behandlinger og større redningsaktioner.

"Vi håber, at vejret er med os, så alle, der nyder sommeren i Danmark i år, kan komme ud og opleve de danske strande, når de er bedst.

I Danmark er vi omgivet af vand, og det betyder, at det er vigtigt at lære at svømme og begå sig sikkert i vandet og kunne træde til, hvis andre har brug for hjælp. Hvis man endnu ikke kan svømme eller har børn, der skal til at lære det, er det oplagt også at bruge strandturene til at øve sig, siger René Højer, programchef i TrygFonden, og fortsætter:

"Livredderne er en ekstra sikkerhed på strandene, for uanset hvor rutineret en svømmer man er, kan man komme i vanskeligheder. Derfor bruger livredderne også størstedelen af deres tid på forebyggende indsatser, som både handler om at tale med badegæsterne og give gode råd og om at gribe ind, hvis de ser noget i vandet, der potentielt kan udvikle sig til en farlig situation." Stef

Gode råd

De 5 baderåd
1. Lær at svømme

2. Gå aldrig alene i vandet
3. Læs vinden og vandet

4. Lær stranden at kende
5. Slip ikke børnene af syne

Følg Sundhedsstyrelsens gode råd til at beskytte dig selv og andre mod smitte ved udendørs aktiviteter - også på stranden

1. Bliv hjemme, hvis du har symptomer på luftvejsinfektioner

2. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit

3. Host eller nys i dit ærme - ikke i dine hænder

4. Undgå håndtryk, kindkys og kram - begræns den fysiske kontakt

5. Hold afstand og bed andre tage hensyn

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?