18. januar 2021
Klimaoptimeringen af lejlighederne i Lyngby Port er netop afsluttet. Pressefoto
Klimaoptimeringen af lejlighederne i Lyngby Port er netop afsluttet. Pressefoto
Foto: Sophie Graabirk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lejligheder sparer 25 pct. på elforbruget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lejligheder sparer 25 pct. på elforbruget

Andelsboligforeningen Lyngby Ports over 100 lejligheder klimaoptimeret med solceller på taget

Det Grønne Område - 01. august 2020 kl. 06:25

Over 200 beboere i Andelsforeningen Lyngby Port har fået et mere klimavenligt energiforbrug med solceller på taget og LED belysning på fællesarealerne.

Solcellerne bidrager både til foreningens fællesforbrug og beboernes eget forbrug, og samlet dækker solcellerne godt 25 procent af strømforbruget.

De nye energivenlige installationer skaber en CO2-besparelse på mere end otte ton om året, og giver foreningen en besparelse på cirka 125.000 kr. om året.

Besparelse betaler anlæg

Det er SustainSolutions, der administrerer PKA's grønne energifond, der har udført og finansieret projektet, der bliver betalt tilbage over 10 år.

"Grønne tiltag som disse tiltaler os meget, fordi vi ikke sidder med en merudgift," fortæller bestyrelsesformand Annette Grif i en pressemeddelelse.

"Vi har mange unge studerende i vores andelsforening og opbakningen til grønne tiltag er stor, men samtidig er pengene små. Så denne løsning, hvor energibesparelsen kan bruges til at betale af på anlægget er et fantastisk koncept. Når projektet er betalt tilbage, vil vi have ekstra penge i budgettet i mange år fremover," siger Annette Grif.

For at spare på energien, har foreningen bl.a. opgraderet belysningen til LED, og i 2017 gik foreningen fra naturgas til fjernvarme, hvilket gav beboerne en besparelse på cirka 17 pct.

Der er frit elvalg i Danmark, hvorfor hver lejlighed aktivt skulle melde sig til projektet, hvilket stort set hele foreningen gjorde. jesl

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?