14. april 2021
Både unge og voksne i Lyngby-Taarbæk Kommune med angst og depression kan nu få hjælp online i form af et webkursus, som løber over seks uger. Pressefoto
Både unge og voksne i Lyngby-Taarbæk Kommune med angst og depression kan nu få hjælp online i form af et webkursus, som løber over seks uger. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lær at tackle dine følelser: Onlinehjælp mod depression

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lær at tackle dine følelser: Onlinehjælp mod depression
Det Grønne Område - 25. maj 2020 kl. 08:00

Mange, der i forvejen lider af angst og depression, er ekstra påvirket af følgerne af corona-pandemien. Samtidig er Lyngby-Taarbæk Kommunes 'Lær at tackle'-hold, hvor man mødes fysisk, sat på pause som følge af Corona-pandemien.

Derfor åbner kommunen frem til sommerferien for, at unge og voksne med angst og depression kan få hjælp via webkurset 'Lær at tackle'. Det sker i samarbejde med Komiteen for Sundhedsoplysning og med støtte fra den A. P. Møllerske Støttefond og TrygFonden.

Onlinekurset er udviklet til voksne, der af forskellige årsager ikke kan deltage på fysiske kurser.

FAKTA
LÆR AT TACKLE
  • - Evidensbaserede mestringskurser, som tager udgangspunkt i borgerens egen indsats og håndtering af sygdom.
  • - Kursisterne lærer at anvende konkrete værktøjer til håndtering af udfordringer i hverdagen, så det bliver dem selv, der styrer sygdommen, og ikke omvendt.
  • - 'Lær at tackle' bygger på ligemandsprincippet. Derfor har kursets instruktører selv kroniske eller langvarige helbredsproblemer.
  • - Kurserne er et supplement til behandling, sygdomsspecifik rådgivning og undervisning.
  • 'Lær at tackle' består af fem kurser, der desuden er videreudviklet til bl.a. unge, udsatte, mennesker med dansk som andetsprog samt onlineversioner.

I stedet følges forløbet på pc hjemmet.

Tilrettet også til unge
I forbindelse med corona-situationen har Komiteen for Sundhedsoplysning samtidig tilrettet forløbet, så også unge mellem 15 og 25 år kan deltage i forløbet på deres egne hold.

Hvert onlinekursus løber over seks uger og består af seks moduler samt live-undervisning én gang om ugen.

På livedelen introduceres kursisterne til en række emner, som de efterfølgende arbejder med på egen hånd. Desuden hjælper de via en chatfunktion hinanden med at løse fælles udfordringer. Kursisterne kan hverken se eller høre hinanden.

Løbende kursusstart
Der er løbende kursusstart. Borgere, som ønsker at deltage på et onlinekursus, kan kontakte kursuskoordinator Charlotte Knudsen på tlf. 21798 2327 eller mail chakn@ltk.dk.

Man kan se en kort introduktion til kurset på www.laerattackle.dk. jesl

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?