1. oktober 2020
Jeppe Eisner og Anna Tania-Nielsen er de to lokale kunstnere, der kommer til at sætte kulør på den rullende gallerivæg. Pressefoto
Jeppe Eisner og Anna Tania-Nielsen er de to lokale kunstnere, der kommer til at sætte kulør på den rullende gallerivæg. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunsten triller rundt gennem Virum og Lyngby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunsten triller rundt gennem Virum og Lyngby

Oplev kunst på en helt ny måde 15. og 17. august, når lokale kunstnere maler og udstiller på en rullende gallerivæg

Det Grønne Område - 14. august 2020 kl. 18:30
Af Pernille Borenhoff

Forestil dig, at du står i dit køkken og kigger ud ad vinduet og ser en væg med kunst komme trillende forbi, eller at du er ude for at shoppe og passerer en rullende væg fyldt med kunst.

Det er, hvad du kan opleve, når den Rullende Gallerivæg på lørdag triller gennem Lyngby og tirsdag gennem Virum, hvor den gør holdt ved gadekæret.

Projektet med det rullende galleri starter i København 14. august og slutter i Aalborg 13. september. Undervejs er der stop i blandt andet Roskilde, Kalundborg, Samsø, Århus, Randers og Brønderslev. Og altså også i Virum og Kgs. Lyngby.

Lokale kunstnere

Den lokale kunstner, der udstiller i Kgs. Lyngby, er Jeppe Eisner.

Han fik sin debut på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1969 og har siden da været en etableret del af den danske og europæiske kunstscene.

Eisner har siden 1994 holdt årlig udstilling i Atelier Eisner i Klampenborg i forbindelse med Hubertusjagten. Jeppe Eisner bor midt i Dyrehaven, hvorfra han ofte henter inspiration til mine billedet.

Han har titel af 'Bakkemaler' - i øvrigt i lighed med hans far, Ib Eisner. Jeppe Eisner har desuden illustreret en lang rækker bøger, ligesom hans karakteristiske streg kan ses på plakater fra blandt andet Klampenborg Gallopbane.

FAKTA
Kunst i bevægelse
  • Hvad: Rullende Gallerivæg
  • Hvor: Lyngby 15. august kl. 11-15. Virum Gadekær 17. august kl. 14.30-16
  • Hvem: Jeppe Eisner og Anna Tania-Nielsen
  • Læs mere om "Kgs. Lyngby - din sommerby" på visitlyngby.dk.

Den rullende gallerivæg bliver lørdag den 15. august mellem kl. 11 og 15 trukket rundt på gader og stræder i Lyngby. Jeppe Eisner vil gøre mindre stop på Kulturtorvet bag Magasin/Johannes Fog, hvor man kan opleve ham male videre på sit seneste projekt "Noahs Ark".

Mal selv med

Den anden lokale kunstner, der deltager i udstillingen, er Anna Taina-Nielsen. Hun vil inddrage børn og voksne til deltage i skabelsen af et maleri.

Anna Taina-Nielsen og den rullende gallerivæg kan man møde mandag den 17. august kl. 14.30-16.00 ved gadekæret i Virum.

Det er kunstneren Ida Brottmann, der står bag den rullende gallerivæg.

Idéen er blandt andet udsprunget under Covid-19, hvor man er blevet vant til at mange ting foregår i hjemmet, og hvor dette projekt bringer kunsten i bevægelse ud folk.

Kunstprojektet er støttet af blandt andet Kulturfonden i Lyngby-Taarbæk Kommune og er en del af de sommeraktiviteter, der sker i byen frem til slutningen af august under titlen "Kgs. Lyngby - din sommerby".

Det er Handelsforeningen for Kgs. Lyngby, der i tæt samarbejde med Lyngby-Taarbæk Kommune står bag sommerens projekt.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?