14. juli 2020
Moderen passer kalven med mælk og holder øje med kalven på afstand, mens hun selv søger føde.
Moderen passer kalven med mælk og holder øje med kalven på afstand, mens hun selv søger føde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kronhind angreb hundelufter: Forsvarer sin nyfødte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kronhind angreb hundelufter: Forsvarer sin nyfødte
Opdateret 01. juni 2020 kl. 10:04
Det Grønne Område - 01. juni 2020 kl. 09:48
Af Pernille Borenhoff
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I sidste uge oplevede en besøgende i Dyrehaven, at han blev angrebet af en kronhind (kronhjorthun) tæt ved Klampenborg Port, da han var på sin daglige hundeluftetur. Hundelufteren gik forsigtigt forbi en hind, som i stedet for at fortrænge, som normalt sker, når dyrene møder mennesker, angreb den med skarpe klove. Hundelufteren fortrak hurtigt, og kom heldigvis ikke til skade.

"Det er årligt tilbagevendende, at hundeluftere i maj og juni har oplevelser, hvor kronhinder, der har nyfødte kalve, forsvarer deres afkom imod angreb fra de "rovdyr", som deres instinkter fortæller er farlige for afkommet. Og heldigvis er det sjældent, at der er direkte fysisk kontakt mellem kronhinder, hunde og hundeluftere," siger skovfoged Torben Christiansen fra Naturstyrelsen.

Kronhinderne føder deres kalve i maj og juni, og de ligger gemt i vegetationen den første uges tid. De afgiver meget lidt fært og er dermed svære at finde for rovdyr i naturen.

Moderen passer kalven med mælk, og hun holder ofte øje med kalven på afstand, mens hun selv søger føde. Først når kalven er 8-10 dage gammel vil den følge moderen tilbage til flokken.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?