2. juni 2020
Alle billederne udstilles på Forårsudstillingen på Stadsbiblioteket til maj.
Alle billederne udstilles på Forårsudstillingen på Stadsbiblioteket til maj.
Foto: ILKER CELIK/ilkercelik - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunens gave er klar: Den er fin - og en dronning værdig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunens gave er klar: Den er fin - og en dronning værdig

Hvad giver man en fødselar, der har næsten alt

Det Grønne Område - 23. marts 2020 kl. 17:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I anledning af Dronning Margrethes 80-års fødselsdag den 16. april 2020 bidrager skolebørn fra Lyngby-Taarbæk Kommune til den fælleskommunale gave fra alle landets kommuner

Gaven består i, at alle kommuner bidrager med ét maleri lavet af elever i 3. klasse. To 3. klasses elever fra hver kommune - én dreng og én pige - deltager i en ceremoni på Christiansborg Slot den 15. april 2020, hvor malerierne præsenteres for dronningen.

Billedet skal indeholde frie fortolkninger af to motiver: Dronning Margrethe og et vartegn fra kommunen.

Flere af skolerne har været i gang med projektet, og fredag den 13. marts fandt en udvælgelseskomite bestående af borgmester Sofia Osmani, formand for Børne-og Ungdomsudvalget, Gitte Kjær Westermann og tovholder for skolernes Forårsudstilling lærer på Hummeltofteskolen, Pia Brandt, Lyngby-Taarbæks bidrag.

Og vinderen er...

Det blev et bidrag fra Hummeltofteskolen,der blev nummer 1.

"Billedet illustrerer dronningen, der betragter flere af kommunens flagskibe, som Bakken og Eremitageslottet, og den biodiversitet, Dyrehaven er med til at opretholde, idet træer får lov at ældes og forfalde og være hjemsted for mange insekter, svampe og andet, der er truet i vores moderne tilværelse. Derudover er Dyrehaven med på Unesco's verdensarv med parforcejagten. Endelig holder kongefamilien meget af Dyrehaven og har altid gjort det. Den hedder jo faktisk Kongens Dyrehave. Yderligere er tegningen smukt disponeret, med god farvelægning og balance og et moderne udtryk." Det skriver Lyngby-Taarbæk Kommune i en pressemeddelelse./sig

Top 3

Hummeltofteskolen nummer 1.

Kongevejens Skole nummer 2.
Lindegårdsskolen nummer 3.

Alle billeder der indgår i udvælgelsen, vil blive udstillet i forbindelse med Forårsudstillingen i maj måned på Stadsbiblioteket.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?