14. august 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen fælder egetræerne på Lundtoftegårdvej i denne måned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen fælder egetræerne på Lundtoftegårdvej i denne måned

Kommunalbestyrelsen besluttede som ventet at redde flest muligt træer på Lundtoftegårdsvej

Opdateret 04. juli 2020 kl. 08:01
Det Grønne Område - 03. juli 2020 kl. 18:30
Af Frank S. Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det lykkedes endnu en gang politikerne på rådhuset, at give dispensation til at fælde træer i beplantningsbæltet langs Lundtoftegårdsvej.

Denne gang efter en hurtig, men rigtig høring, i forhold til første gang. Og et konkret projekt, som politikerne også skulle tage stilling til. En løsning der reddede 34 af de 53 truede egetræer.

"Jeg er glad for borgernes input, og at vi kommunalbestyrelsen nu er enige om en bedre løsning, som bevarer betydelig flere træer i området. Det ændrede forslag skaber en fornuftig balance, som tilgodeser trafiksikkerheden, fremkommeligheden og det grønne udtryk langs Lundtoftegårdsvej," siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Sigurd Agersnap (SF), efterfølgende i en pressemeddelelse.

Fældningen af egetræerne i det grønne bælte ind mod DTU forventes at begynde senere i juli. Der skal også fældes træer på den anden side af vejen i forbindelse med nedgravning af nye forsyningsledninger til byudviklingen i området.

Efter at træerne er fældet i juli, vil der blive lavet grusfortov på nogle strækninger.Det sker som en del af løsningen med at flytte ledninger hurtigt, for at indhente den tabte tid som polimikken om egetræerne er skyld i.

Den egentlige ombygning af Lundtoftegårdsvej forventes først at gå i gang 2022 på strækningen mellem Rævehøjvej og Lundtoftevej.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?