30. maj 2020
I haveforeningen Ermelunden har man et fælleshus, som kan blive berørt at kommunens beslutning. Foto: Frank S. Pedersen
gallery icon

Se billedserie

I haveforeningen Ermelunden har man et fælleshus, som kan blive berørt at kommunens beslutning. Foto: Frank S. Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kolonihaverne åbner - men: Husk at tage toilet med i haven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kolonihaverne åbner - men: Husk at tage toilet med i haven

Udvalgsformand: Kommunen holder kolonihavernes fællesfaciliteter lukket på grund af smittefaren

Det Grønne Område - 31. marts 2020 kl. 18:30
Af Frank S. Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I dag åbner de otte haveforeninger med 365 kolonihaver i Lyngby-Taarbæk Kommune officielt, men det bliver uden de fælles faciliteter som kommunen servicerer for Kolonihaveforbundet, fortæller formand for Teknik- og Miljøudvalget Sigurd Agersnap (SF):

"Det drejer sig om for eksempel fælleshuse, fællestoiletter og fælles vandhaner. I forbindelse med en overvejelse om at åbne tidligere op for kolonihaverne og åbne for overnatning på grund af Corona-situationen blev forvaltningen bedt om at undersøge mulighederne. Det vist sig at være en dårlig ide netop på grund af smittefaren. Og det har ført til beslutningen om ikke at åbne for fællesfaciliteterne. Men kolonihaveforbundet kan selvfølgelig vælge at se anderledes på sagen, og tage den i egen hånd."

Besked mandag

Vi bad i fredags Kolonihaveforbundet om at kommentere kommunens beslutning og om, hvilken besked man vil give kolonihavefolket om brug af for eksempel fælleshuse.

Svaret fra forbundets direktør, Ditte Jensen, var, at man intet havde hørt fra kommunen om en beslutning i den retning, men at kommunen ville vende tilbage i denne uge med besked.

"Indtil da har vi ikke rigtig nogen holdning til spørgsmålet, men generelt anbefaler vi naturligvis, at alle medlemmer efterlever myndighedernes anvisninger," skriver hun i sit svar til Det Grønne Område.

Efterfølgende bekræfter Kolonihaveforbundet, at man mandag fik besked fra kommunen, der blandt andet lyder:

'Benyttelse af sådanne fælles faciliteter indebærer efter kommunens opfattelse en særskilt risiko for smittespredning, hvorfor kommunen anbefaler forbundet at opfordre haveforeningerne i kommunen til, at brugerne af haveforeningerne - såfremt de ikke indtil videre helt undlader at opholde sig i haverne - foreløbigt ikke benytter sådanne fælles faciliteter.'

Beskeden er sendt videre til de respektive foreningsformænd i kommunen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?