6. juni 2020
Sorgenfri Kirke arbejder på at lave en udendørs gudstjeneste 2. pinsedag. Foto: Lars Schmidt
gallery icon

Se billedserie

Sorgenfri Kirke arbejder på at lave en udendørs gudstjeneste 2. pinsedag. Foto: Lars Schmidt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kirkerne er klar til Kristi Himmelfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kirkerne er klar til Kristi Himmelfart

Kirkerne er i fuld gang med at gøre klar til gudstjenesten torsdag kl. 10, der skal leve op til alle Kirkeministeriets foreskrifter for sikker kirkegang.

Det Grønne Område - 20. maj 2020 kl. 11:59
Af Pernille Borenhoff
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kristi Himmelfart er en af de helt store højtider, som mange borgere holder af at tilbringe i selskab med andre. Og meget gerne i deres lokale kirke.

Mange havde frygtet, at det ikke var en mulighed i år, men mandag landede Kirkeministeriets retningslinjer for den kommende tids kirkegang.

"Vi må åbne, men får plads til langt færre kirkegængere end ellers. Nemlig helt præcis 89," siger sognepræst i Sorgenfri Kirke, Søren Hermansen.

Skal man synge - og det vil man gerne i kirken - skal der nemlig være to meter mellem folk, og derfor er man ved at fjerne stole og bænke, så disse retningslinjer kan overholdes.

Ret praktisk kommer det til at foregår sådan, at man tæller folk ved indgangen.

Først til mølle

"Det bliver desværre efter først til mølle-princippet, så vi tæller ved indgangen, og når vi kommer til nummer 89, må vi desværre sige, at der ikke er plads til flere," siger han.

Sådan vil det også være ved alle fremtidige gudstjenester, indtil andet bliver meldt ud fra Kirkeministeriet.

Også nadveren bliver anderledes, ikke noget med at drikke af de samme bæger, ligesom kirkegængerne vil opleve, at kirketjeneren deler bødet ud. Med handsker på.

Alle de store fællesarrangementer er aflyst. Det gælder forårets konfirmationer, der dog er udskudt til august, genforeningsfesten i juni og sankthans-festen.

Derimod arbejder man i Sorgenfri Kirke på at lave en udendørs gudstjeneste 2. pinsedag.

"Det er ærgerligt, at vi må aflyse, men dejligt at være i gang, og vi glæder os til den første gudstjeneste på torsdag kl. 10," siger Søren Hermansen.

På de enkelte kirkers hjemmeside kan man læse yderligere om retningslinjer, aflysninger og afholdelse af den kommende tids gudstjenester.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?