17. april 2021
Eigil Saxe, sognepræst i Christianskirken og provst i Kgs Lyngby Provsti
gallery icon

Se billedserie

Eigil Saxe, sognepræst i Christianskirken og provst i Kgs Lyngby Provsti
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kirkeklumme:Jeg fik livet igen!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kirkeklumme:Jeg fik livet igen!
Det Grønne Område - 08. april 2021 kl. 19:59
Af Eigil Saxe, sognepræst i Christianskirken og provst i Kgs Lyngby Provsti

Vi har lige fejret påske.

Det har mildest talt været anderledes end normalt. Igen satte restriktioner deres stærke præg på fejringen af påsken - både i vores hjem og i vores kirker.

Uden selv at synge med har vi lyttet til korets smukke sang. Men vi har lyttet til de fantastiske salmer om Jesu lidelse og død Langfredag og hans enestående opstandelse fra de døde Påskemorgen.

En af landets dygtigste skuespillere Bodil Jørgensen, som bor i Lundtofte, har været tæt på at dø. Det skete i forbindelse med en ulykke for nogle år siden.

Født igen

Hun erfarede livets skrøbelighed - og store styrke.

Hun fortæller, at hendes tilbagevenden til livet gennem en lang sygdoms- og rekreationsperiode gav hende en fornemmelse af at være blevet født igen. "Det er blevet vigtigere for mig at gøre mig umage med livet. Jeg vil være menneskelig," siger Bodil Jørgensen. I salmen "Se, nu stiger solen" af Jakob Knudsen synger vi bl.a.:

Jeg vil ånde luften i fulde drag,

synge Gud en sang for den lyse dag,

takke ham, at morgnen mig end er sød,

at mig dagen fryder, trods synd og død.

Genåbning
Jeg vil ikke presse sammenligningen - det er nok usammenlignelige erfaringer - men alligevel tænker jeg, at mange oplever genåbningen mod et normalt liv, som om vi får livet igen. Ja, samfundets genåbning er lige så stille i gang.

Og lad os håbe, at genåbningen ikke kun bliver en åbning af de fysisk lukkede og låste døre, som har præget hverdagen for os alle så voldsomt det sidste år. Genåbning er gensidig.

Ensomhed har fyldt mere end normalt. Undervejs i det seneste års tid har vi godt kunnet miste modet. Måske fordi vi har mærket, hvordan kontakten med andre mennesker kan være livgivende?

Ja, vi har i den grad erfaret, at livet er mere end maden, og kroppen har brug for andet end tøj.

Jeg håber, at genåbningen også bliver en god anledning til, at vi vil åbne os mod fællesskabet med tillid.

Det handler om tillid

Vi ser ind i en tid og en verden, vi ikke kender - fremtidens verden. Vi skal minde hinanden om, at den tid og den verden ikke kun er bestemt af de restriktioner og vilkår, som ellers præger vores hverdag.

Vores liv som mennesker - ja, vort menneskelige samfund er først og fremmest båret af, at troen, håbet og kærligheden overvinder alt.

"På den lange bane," siger Bodil Jørgensen "er det kun de tre ting, der bliver ved med at vokse. Det er en stor trøst for mig."

Glædelig påske!

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?