14. august 2020
17-årige Holger Rune spås en stor tenniskarriere og er allerede slået igennem på seniorplan.
17-årige Holger Rune spås en stor tenniskarriere og er allerede slået igennem på seniorplan.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: I kamp mod storebror: Frederik Løchte slås for Danmark mod Sverige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I kamp mod storebror: Frederik Løchte slås for Danmark mod Sverige

Danmarks bedste tennisherrer møder på hjemmebane Sverige i en landskamp om 130.000 kroner ved UTR Leschly Challenge.

Det Grønne Område - 14. juli 2020 kl. 16:00
Af Mikael Østergaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Frederik Løchte Nielsen, 36 år og fra Lyngby Tennis Klub, skal sammen med 17-årige Holger Rune fra HIK og 23-årige Christian Sigsgaard fra Gentofte forsvare de danske farver, når Leschly Tennis Foundation den 25.-26. juli arrangerer landskamp i Farum og live på TV 2 SPORT.

Den evige rival og tennismæssige storebror fra Sverige stiller med blandt andre Elias Ymer i det, der ligner et yderst tæt opgør.

"Jeg glæder mig til at kæmpe mod vores naboland, der traditionelt set har stået stærkere i tennis end Danmark. Det er på tide, at vi gør op med den gamle historie og skriver ny historie i dansk tennis på hjemmebane i en super kulisse med forhåbentlig masser af dansk support på lægterne", siger det danske stortalent, Holger Rune.

Den danske storspiller fra 1960'erne og senere topleder i erhvervslivet, Jan Leschly, glæder sig over at kunne stable en landskamp på benene i en svær periode for sporten:

"International tennis lider, og al normal turneringsaktivitet har ligget i dvale i månedsvis. På den baggrund bliver det godt for de danske og svenske spillere at få en række betydningsfulde kampe om både æren og en pæn præmiesum", siger Jan Leschly, fondens stifter og formand.

Mange penge på spil
Landskampen afvikles som en traditionel Davis Cup-kamp med to singler lørdag. Søndag byder på en double efterfulgt af to singler.

Alle kampe spilles bedst af tre sæt, og første hold til at vinde tre kampe løber med den samlede sejr og førstepræmien på 100.000 kroner til deling fra Leschly Tennis Foundation. Det tabende hold må nøjes med 30.000 kroner.

Landskampen er en del af UTR Pro Tennis Series, der netop nu ruller i blandt andet Australien, USA, Frankrig og Spanien. Alle kampene tæller til en global rating og rangliste under UTR - Universal Tennis Rating.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?