21. september 2020
Mellem 40-59 personer i Lyngby-Taarbæk var mandag testet smittet med coronavirus. Foto: AdobeStock
Mellem 40-59 personer i Lyngby-Taarbæk var mandag testet smittet med coronavirus. Foto: AdobeStock
Foto: H_Ko - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: I Lyngby-Taarbæk er antallet af testede coronasmittede større end i de fleste andre kommuner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Lyngby-Taarbæk er antallet af testede coronasmittede større end i de fleste andre kommuner

Lyngby-Taarbæk Kommune har mellem 40-59 borgere per 100.000 indbyggere, der er testet positiv for corona, viser nye tal fra Statens Serum Institut. Det samme gør sig gældende for de fleste nabokommuner, hvor Gentofte er hårdest ramt. Ressourcestærkes skiferie kan være årsagen, lyder vurdering fra ekspert

Det Grønne Område - 23. marts 2020 kl. 14:00
Af Mikkel Brøgger Petersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når det kommer til personer testet positiv for coronasmittede, ligger Lyngby-Taarbæk Kommune i den kedelige ende.

Kommunen har mellem 40-59 borgere per 100.000 indbyggere, der er testet positiv for corona. Det viser tal fra Statens Serum Institut fra mandag denne uge, som i skrivende stund er de seneste tal.

Det Grønne Område har spurgt Statens Serum Institut om det præcise tal. Instituttet oplyser, at det præcise tal ikke er noget, man offentliggør.

Et Danmarkskort, hvor landets kommuner får farve efter, hvor mange borgere der er testet positiv for corona, viser, at Lyngby-Taarbæk Kommune ligger i den høje ende sammen med adskillige andre nordsjællandske kommuner langs kysten.

Når coronasmitten selvsagt ikke skeler til kommunegrænser, er det samtidig værd at bemærke, at nabokommunen Gentofte ligger helt i toppen med over 60 borgere per 100.000 indbyggere, der er testet positiv for corona.

Smittet fra skiferie

Hvordan kan det så være, at kommunerne i Nordsjælland er særlig hårdt ramt? Direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, har tidligere sagt, at "de ressourcestærke tager smitten med hjem fra udlandet".

Både Lyngby-Taarbæk, Gentofte og Rudersdal hører til i toppen over landets rigeste kommuner. Det ses blandt andet ved, at de tre kommuner er blandt dem, der betaler mest i udligningsordningen.

Berlingske har spurgt formand for Lungeforeningen, Torben Mogensen, og tidligere direktør i Statens Serum Institut, Nils Strandberg Pedersen, om årsagen.

"Det er sandsynligvis alle de gymnasieelever, som har været på skiferie i uge syv, som slår igennem i tallene," siger Torben Mogensen til Berlingske, mens Nils Strandberg siger til avisen:

"Det er i storbyerne og i hovedstadsområdet, at mange mennesker bor tæt sammen og går på cafeer og den slags."

Har debatten om sexisme taget overhånd?