23. oktober 2021
Lyngby ovand 016
gallery icon

Se billedserie

Foto: Bo Dennis Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvad gør letbanen, hvis viadukten ligger under vand?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad gør letbanen, hvis viadukten ligger under vand?

Skybrud bliver ikke noget problem i Lyngby, forudser Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Det Grønne Område - 27. august 2020 kl. 18:30
Af Frank S. Pedersen

Det var ikke kun de to viadukter i Virum, der var præget af regnvandet onsdag eftermiddag i sidste uge. Også den næsten afspærrede viadukt ved Lyngby station blev oversvømmet i lettere grad.

arrow Læs også: Godt nyt på Buddingevej: Nu er viadukten ved at være klar til åbning

Men her faldt ikke så meget regn som i Virum, og samtidig var letbane-entreprenørene hurtige til at få fejet problemet til side, så busserne kunne fortsætte og cyklisterne nøjes med lidt muddervandsprøjt.

Men hændelsen giver alligevel anledning til at spørge Letbanen, hvordan letbanen, både anlægget og toget, er gearet til de store vandmængder, der typisk samler sig i viadukten ved Lyngby Station, når der er skybrud i en eller anden potens i området.

Hvilke tanker har man gjort sig om afværgeforanstaltninger, kan toget blive fanget i vandet, hvor meget vand kan toget klare og hvordan er det med sikkerheden, el og vand er normalt ikke en god blanding?

Letbane med eget tracé

Det har man naturlivis tænkt på, oplyser pressekoordinator Kåre Møller Madsen fra Metroselskabet og Hovedstadens Letbane:

'Letbanen ved/under Lyngby station er sikret mod oversvømmelse. Dette er gjort ved, at Letbanen føres i sit eget tracé under Nordbanen (S-tog), der er separat fra selve viadukten/vejbanerne.

På sydsiden af viadukten adskilles Letbanen fra vejbanerne med en 'væg' der er ca. 85 meter lang, og selve Letbanen har sit eget afvandingssystem, der pumper vandet væk fra området ved viadukten.

På nordsiden (ved hjørnet af Jernbanepladsen) under omfartsvejen bygges ligeledes en væg, der vil adskille Letbanen fra vejbanerne.'

arrow Boremaskinen er i gang
29. december 2020 kl. 15:42 Opdateret: kl. 12:56
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?