7. marts 2021
Arkivfoto
Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gruppevoldtægt-opslag fik stor opmærksomhed: Politiet afviser historien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gruppevoldtægt-opslag fik stor opmærksomhed: Politiet afviser historien

Torsdag formiddag fik et Facebook-opslag om en gruppevoldtægt ved Ulrikkenborg Plads mange til tasterne. Men der fandt ingen voldtægt sted, lyder det fra Nordsjællands Politi.

Opdateret 23. januar 2021 kl. 12:39
Det Grønne Område - 23. januar 2021 kl. 12:30
Af Mikkel Brøgger Petersen

På Facebook fik et opslag torsdag formiddag stor opmærksomhed i lokale grupper, inden det nogle timer senere blev slettet. Opslaget var en andenhåndsberetning om, at vedkommendes mor mandag aften var ved at få sin dør slået ind af en ung kvinde.

”Pigen var på flugt, hun var blevet voldtaget af 4 mænd i lejligheden under min mor,” stod der blandt andet i opslaget, som påpegede, at politiet havde været 45 minutter om at komme, og at man undskyldte sig med et vagtskifte.

Kommentarsporet stod straks i flammer, og en forfaldshistorie om Danmarks endeligt kunne blandt andet læses. Væk var både tryghed og tillid, stod der.

Voldtægten skulle have fundet sted ved Ulrikkenborg Plads, så episoden skriver sig ind i de mange historier fra det centrale Lyngby om en gruppe unge, der gør det utrygt at færdes i området.

arrow Læs også: Politiet måtte flere gange forbi Lyngby Station: En gruppe drenge måtte vejledes i god opførsel
Politiet: Gadeuorden

Problemet er bare, viser det sig, at der højst sandsynligt ikke har fundet nogen voldtægt sted. Det oplyser Nordsjællands Politi, da Det Grønne Område forelægger dem Facebook-opslaget.

”Vi kan ikke genkende historien fra Facebook-opslaget, for ifølge vores undersøgelser af sagen og forklaringer afgivet på stedet er der ingen indikationer på, at en voldtægt skulle have fundet sted,” siger vicepolitiinspektør Jan Hedager til Det Grønne Område og fortsætter:

”Der var tale om ganske almindelig gadeuorden omhandlende en ung kvinde, der ikke er tilknyttet lokalområdet, som i sin beruselse opførte sig larmende. Hun blev fjernet fra stedet af politiet. Sagen er blevet håndteret, og vi har ikke fundet belæg for at foretage yderligere efterforskning i sagen,” siger han og afviser, at sagen skulle have noget at gøre med andre sager fra området angående utryghedsskabende adfærd.

”Sagen har ikke relation til de andre sager og hændelser om utryghedsskabende adfærd i det centrale Lyngby. Vi har stor fokus på den utryghedsskabende adfærd i Lyngby og fører løbende tilsyn ved vores patruljer i området,” siger han.

arrow Holdt udkig på Lyngby Hovedgade med golfkølle i hånden
22. januar 2021 kl. 11:30 Opdateret: kl. 11:11
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?