4. juni 2020
Lyngby Stadion kan nu sælges og udbygges - både med idrætsfaciliteter og ungdomsboliger. Arkivfoto: Lars Schmidt
Lyngby Stadion kan nu sælges og udbygges - både med idrætsfaciliteter og ungdomsboliger. Arkivfoto: Lars Schmidt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Glæde i Lyngby Boldklub: Ankestyrelsen siger ja til salg af Lyngby Stadion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Glæde i Lyngby Boldklub: Ankestyrelsen siger ja til salg af Lyngby Stadion
Det Grønne Område - 19. maj 2020 kl. 10:53
Af Lars Schmidt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ét skridt - men et stort et - skridt nærmere en udbygning af Lyngby Stadion med overdækket tribune, ungdomsboliger, erhverv og meget andet. Det er, hvad en lettet Lyngby Boldklub nu kigger frem mod.

For Ankestyrelsen har givet grønt lys til, at kommunen kan sætte stadion i udbud, så det kan blive solgt.

Et stort flertal i kommunalbestyrelsen - bestående af K, S, R og SF - ser nu frem til at komme i gang med arbejdet.

I sin afgørelse skriver Anketyrelsen:

"Det er Ankestyrelsens vurdering, at Lyngby-Taarbæk Kommune kan gennemføre et samlet udbud af Lyngby Stadion, klubhuset og byggeretten til boliger og erhverv med de af Lyngby-Taarbæk Kommune ønskede udbudsvilkår.

Ankestyrelsen vurderer således, at udbudsvilkårene er i overensstemmelse med kommunalfuldmagtsreglerne og de forvaltningsretlige grundsætninger om saglighed og økonomisk forsvarlig forvaltning."

"Jeg er glad for, at der var stor politisk enighed om at få kriterierne for et udbud sendt til Ankestyrelsen, således at både borgere og politikere, kan være sikre på, at et udbud på de fastsatte betingelser, vil være lovligt. Jeg gør mig dog ingen illusion om, at alle borgere dermed synes, at et udbud er en god idé. Nogle vil mene, at vi giver lov til for lidt og, at projektet burde har haft et større omfang. Andre vil mene det modsatte. Den debat skal der være plads til. De mange meninger og input har allerede haft indflydelse på projektet, hvilket er helt efter bogen," siger borgmester Sofia Osmani (K) til Det Grønne Område.

I Lyngby Boldklub er man glade, fortæller direktør Andreas Byder. Han siger til Det Grønne Område:

"Vi har fulgt med i avisen, hvor der jo har været ubetinget opbakning til projektet fra 90 procent af kommunalbestyrelsen - men som klub har vi omvendt skulle udvise stor tålmodighed og respekt for, at tingene tager den tid, de nu tager, når det skal gøres ordentligt. Det har vi gjort, men nu skal vi videre. Vi er allerede et år forsinkede i forhold til den oprindelige udmelding fra kommunen."

Fra politisk hold håber man på, at et udbud kan være klar til efteråret.

Læs meget mere om sagen i Det Grønne Område i morgen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?