20. september 2021
Arbejdet i gul fase indledes 14. juli på den ulige side. Fasen forventes afsluttet i begyndelsen af oktober. I rød og blå fase arbejdes der allerede, men arbejdet bliver flyttet til den ulige side af Buddingevej 2. august. Rød fase forventes afsluttet omkring 1. november og blå fase omkring nytår. Brun og grøn fase begynder efter planen, når rød fase er afsluttet.
Arbejdet i gul fase indledes 14. juli på den ulige side. Fasen forventes afsluttet i begyndelsen af oktober. I rød og blå fase arbejdes der allerede, men arbejdet bliver flyttet til den ulige side af Buddingevej 2. august. Rød fase forventes afsluttet omkring 1. november og blå fase omkring nytår. Brun og grøn fase begynder efter planen, når rød fase er afsluttet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsinkelse på Buddingevej afhjælpes med udvidet arbejdstid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsinkelse på Buddingevej afhjælpes med udvidet arbejdstid

I godt et år har Lyngby-Taarbæk Forsyning omlagt spildevandsledninger og anlagt regnvandsledninger på Buddingevej som forberedelse til den nye letbane. Arbejdet er ramt af forsinkelser. Nu bliver arbejdstiden udvidet til kl. 22 på hverdage fra 2. august.

Det Grønne Område - 01. august 2021 kl. 11:46

Den nye letbane betyder, at rør og ledninger under Buddingevej skal flyttes. Det gælder også for Lyngby-Taarbæk Forsynings vand- og spildevandsledninger.

Dette arbejde er dog forsinket, fordi arbejde kom for sent i gang i foråret 2020, og siden er det blevet yderligere forsinket. Forsinkelserne skyldes blandt andet skybrud, vintervejr og en række uforudsete forhindringer i undergrunden.

Derudover har det også skabt besværligheder med de mange trafikomlægninger samt mangelfuld dokumentation på placeringer af forskellige ledninger i jorden.

Forsinkelsen skal minimeres, og derfor er Lyngby-Taarbæk Forsynings arbejde nu underlagt en stram tidsplan, så det efterfølgende arbejde med letbanen ikke bliver forsinket. Skulle der opstå forsinkelser, vil det være ganske bekosteligt, da tidsplanerne er bundet op på kommercielle aftaler med en række entreprenører.

Derfor har Teknik- og Miljøudvalget givet tilladelse til, at Lyngby-Taarbæk Forsyning kan udvide arbejdstiden til klokken 22 på hverdage foreløbigt frem til 1. oktober. Så kan Lyngby-Taarbæk Forsynings entreprenør - Barslund - arbejde i toholdsskift, og dermed øges fremdriften i arbejdet.

I tilladelsen fra kommunen er der krav om, at meget støjende arbejde så vidt muligt udføres i almindelig arbejdstid. Efter planen begynder Barslund den udvidede arbejdstid 2. august. Det betyder, at de kan arbejde i tidsrummet 7 til 22 på hverdage og fra 7 til 14 på lørdage, skriver Lyngby-Taarbæk Forsyning i en pressemeddelelse.

Ny plan for arbejdet

I forbindelse med den udvidede arbejdstid har Lyngby-Taarbæk Forsyning og Barslund revideret planen for, hvor og hvornår arbejdet på de enkelte dele af Buddingevej foregår. Planen har fem faser og gør det lettere for beboerne at se, hvornår der bliver arbejdet tæt på deres bolig.

"Tidsplanen er stadig meget stram, og der skal ikke mange uforudsete hændelser til at rykke ved den. Så derfor er det en foreløbig tidsplan, som kan blive tilrettet i takt med arbejdet. Arbejdet i gul fase blev indledt 14. juli på den ulige side.

Fasen forventes afsluttet i begyndelsen af oktober. I rød og blå fase arbejdes der allerede, men arbejdet bliver flyttet til den ulige side af Buddingevej 2. august. Rød fase forventes afsluttet omkring 1. november og blå fase omkring nytår. Brun og grøn fase begynder efter planen, når rød fase er afsluttet.

For at give entreprenøren bedre plads til at udføre arbejdet bliver Buddingevej helt spærret for biltrafik i de faser, hvor arbejdet foregår - busser undtaget. I første omgang betyder det, at Buddingevej fra 2. august bliver spærret for biltrafik på strækningen mellem Christian X's Allé og Nybrovej. I gul fase er trafikken reguleret med trafiklys, da kun et spor er farbart. På sigt lukkes strækningen for gennemkørsel.

De præcise planer for trafikafviklingen fra midt i august er endnu ikke på plads. De afhænger af arbejdets fremdrift på både Lyngby-Taarbæk Forsynings arbejde og på letbanens arbejde omkring viadukten, skriver Lyngby-Taarbæk Forsyning i pressemeddelelsen.Jk

Synes du, at kommunen er der for dig?