15. maj 2021
TEC's smede havde i dagens anledning konstrueret en spade med tre håndtag, så både borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune, Sofia Osmani, TECs bestyrelsesformand, Henrik Tofteng, og rektor for H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby, Christine Lehn-Schiøler, forleden i samarbejde kunne tage det første spadestik. Pressefoto
TEC's smede havde i dagens anledning konstrueret en spade med tre håndtag, så både borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune, Sofia Osmani, TECs bestyrelsesformand, Henrik Tofteng, og rektor for H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby, Christine Lehn-Schiøler, forleden i samarbejde kunne tage det første spadestik. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første spadestik til det nye gymnasium i Lyngby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første spadestik til det nye gymnasium i Lyngby

Byggeriet af H.C. Ørsted Gymnasiet er nu i gang

Opdateret 04. juni 2020 kl. 02:08
Det Grønne Område - 08. marts 2019 kl. 19:00

TEC's smede havde i dagens anledning konstrueret en spade med tre håndtag, så både borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune, Sofia Osmani, TECs bestyrelsesformand, Henrik Tofteng, og rektor for H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby, Christine Lehn-Schiøler, forleden i samarbejde kunne tage det første spadestik til det nye H.C. Ørsted Gymnasiet.

arrow Læs også: Nu kan byggeriet gå i gang igen: H.C. Ørsted Gymnasiet har fået ny entreprenør

"Placeringen af det nye gymnasium i Lyngby understreger TEC's ønske om at vedligeholde og styrke det stærke samarbejde med virksomheder og andre uddannelsesinstitutioner som eksempelvis Novozymes, Microsoft og DTU, der alle har hjemme i netop Lyngby," sagde bestyrelsesformanden for TEC (Technical Education Copenhagen), Henrik Tofteng ifølge en pressemeddelelse fra TEC.

Også eleverne var med til at tage første spadestik. 1.g'erne fra H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby - som bliver de første studenter fra det nye gymnasium - var alle udstyret med en plastikskovl, som blev brugt i en stafetkonkurrence.

"Skovlene, som 1.g-eleverne bruger til stafetten, bliver genanvendt og 3D-printet til et kunstværk, som skal pryde det nye gymnasium", fortalte rektor Christine Lehn-Schiøler.

"Det her er en stor dag for H.C. Ørsted Gymnasiet. Vi er ved at vokse ud af vores nuværende rammer, men nu begynder nedtællingen til nye, fantastiske faciliteter."

Byggeriet er allerede blevet hædret med den prestigefyldte internationale arkitekturpris Iconic Awards 2018, hvor det vandt i kategorien 'Innovative Architecture - best of best' foran en række internationale projekter.

"Når projektet allerede har vækket international opmærksomhed, så er det fordi, der er tale om et helt usædvanligt og ikonisk byggeri," udtalte Henrik Tofteng.

Det er entreprenørfirmaet Anker Hansen & Co., der i samarbejde med KANT arkitekter, Orbicon og Thing Brandt Landskab skal bygge H.C. Ørsted Gymnasiet.

arrow Mens fremtiden venter på TECs nye tekniske gymnasium i Lyngby
06. januar 2021 kl. 11:45 Opdateret: kl. 13:27
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?