10. maj 2021
Kevin Tshiembe og Frederik Gytkjær jubler sammen med Emil Nielsen over målet til 2-1. Foto: Fodboldbilleder.dk
Kevin Tshiembe og Frederik Gytkjær jubler sammen med Emil Nielsen over målet til 2-1. Foto: Fodboldbilleder.dk
Foto: ©Anders Kjærbye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fodbold i topklasse og drama på højeste niveau, da Lyngby og AaB spillede 2-2

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fodbold i topklasse og drama på højeste niveau, da Lyngby og AaB spillede 2-2

Lyngby Boldklub førte 2-1 indtil ti sekunder før tid, hvor AaB’s Iver Fossum udlignede til 2-2 på frispark. Et skuffende resultat efter 90 minutter, hvor Lyngby med en forrygende Emil Nielsen i spidsen var klart bedst

Det Grønne Område - 12. april 2021 kl. 21:49
Af Mikael Østergaard

Sidste uges kamp mod Vejle endte lidt skuffende 0-0, og da Vejle få dage senere besejrede OB 1-0, var der igen syv point op til de rødblusede. Eneste opmuntring var SønderjyskE’s nederlag på 2-3 til Superligaens bundprop, Horsens, så Lyngby også havde snor i klubben fra Haderslev.

Skulle humøret og optimismen i top, krævede det dog sejr over AaB. Cheftræner Carit Falch havde til dagens kamp fundet plads til Kasper Jørgensen, Emil Nielsen og Victor Torp på bekostning af Lasse Fosgaard, Christian ’Greko’ Jakobsen og Magnus Kaastrup.

Det blev en højintens kamp med underholdning i absolut topklasse, og vidste man ikke bedre, ville man tro, at det var en kamp i Superligaens top og ikke i nedrykningsspillet.

10-0 i afslutninger

Første halvleg blev et festfyrværkeri med Lyngby i førertrøje. Efter flere indledende Lyngby-angreb og -afslutninger fra især Emil Nielsen brød Kevin Tshiembe igennem og fik afsluttet, men Jacob Rinne fik slået bolden til hjørnespark.

AaB-keeperen fik en travl aften på Lyngby Stadion. Seks minutter senere var det Jens Martin Gammelbys tur til at afslutte, men igen fik Jacob Rinne det yderste af neglene på. I det 34. minut serverede Mathias Hebo en sukkerbal til Emil Nielsen, men også hans skud fik Jacob Rinne pareret til hjørnespark. Kort efter kom Emil Nielsen til en ny afslutning, men blev tacklet i sidste øjeblik.

På det tidspunkt stod det 10-0 i afslutninger til Lyngby.

Så meldte AaB sig omsider ind i kampen. Gæsterne fik faktisk bolden i mål, men det blev korrekt annulleret for offside, selv om Sven Crone var tæt på at hænge i bremsen. Og kort før pausen bankede AaB’s Kristoffer Pallesen bolden på stolpen.

To gyldne minutter - og den store nedtur

Efter pausen fortsatte Lyngby, hvor de slap. Storspillende Emil Nielsen fandt Emil Kornvig i fri position, men han tøvede, og bolden endte til målspark.

Midt i Lyngby-dominansen viste AaB tænder, og Thomas Mikkelsen måtte diske op med en klasseredning på Iver Fossums afslutning. Men glæden varede kort. På det efterfølgende hjørnespark sprang Mathias Ross højest og headede bolden smukt ned ved nærmeste stolpe.

Heldigvis lod Lyngby sig ikke slå ud og blev belønnet for optimismen og gejsten med to mål inden for to minutter. Først endte bolden lidt tilfældigt for fødderne af indskiftede Magnus Warming, der tog et træk forbi sin modstander, inden han sendte bolden i nettet, og kort efter spillede Mathias Hebo genialt Emil Nielsen fri i feltet. Lyngby-raketten tog et enkelt træk og prikkede bolden i nettet med en lang tå til 2-1.

Det var tæt på 3-1, men Jacob Rinne reddede Kasper Jørgensens skud til hjørnespark, og situationen gentog sig kort efter, denne gang med indskiftede Frederik Gytkjær som afslutter.

Alt tegnede til en fortjent Lyngby-sejr, men ti sekunder før tid fik AaB frispark lige uden for feltet, og Iver Fossum sparkede bolden smukt i mål. Thomas Mikkelsen havde hånd på bolden, der dog gik i nettet via undersiden af overliggeren.

Kæmpe skuffelse i Lyngby-lejren. Lyngby var det klart bedste hold. Alle ydede deres maksimale – og lidt til. Kevin Tshiembe var en sikker sidste skanse, Mathias Hebo var kreatøren på midtbanen og fremme er Emil Nielsen aldrig set bedre.

Midt i skuffelsen er der grund til at glæde sig over, at Lyngby ikke spiller som et bundhold. Tværtimod. Med det spil bør der ligge mange point og vente forude, forhåbentlig nok til at gå forbi Vejle eller SønderjyskE.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?