25. juni 2021
05DGO Buddingevej Cykelsti PRIV
gallery icon

Se billedserie

Foto: Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Er dette Danmarks smalleste dobbeltrettede cykelsti?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er dette Danmarks smalleste dobbeltrettede cykelsti?

Vejarbejdet på Buddingevej levner tilsyneladende ikke meget plads til cyklisterne, men der er bedring på vej i denne uge, lover Lyngby-Taarbæk Kommune

Det Grønne Område - 06. maj 2021 kl. 18:30
Af Signe Steffensen

En trofast læser af Det Grønne Område har henvendt sig, fordi hun synes trafiksituation i krydset Christian X's Allé/Buddingevej er urimeligt nervepirrende.

Det er letbanearbejdet, der igen volder problemer. Vejarbejdet betyder nemlig, at der er oprettet en dobbeltrettet cykelsti i den ene side af vejen. Men sådan en sti skal have en bredde på mindst 2,5 m, og det er der langt fra.

"Når man på cykel (eller knallert) kommer fra tunnellen og kører ad Buddingevej mod Nybrovej, kører man først i højre side, men et stykke før kirken, skal man over i venstre side af vejen, hvor det så bliver til en dobbeltrettet cykelsti. Indtil krydset ved Christian X's Allé er stien bred nok, men når du så passerer krydset, opstår der en ganske betydelig indsnævring, så den dobbeltrettede cykelsti nu er under én meter bred. Her skal der så være plads til cykler, knallerter.... og f.eks. ladcykler/postcykler. Hen på eftermiddagen er det nok værst," skriver læseren.

Sofie Koch-Nielsen er Kommunikationsmedarbejder hos Center for Trafik, Miljø og Bæredygtighed i Lyngby-Taarbæk Kommune og hun medgiver, at der sker rigtig meget på Buddingevej i øjeblikket.

"Pladsen er derfor ofte trang. Det gør sig også gældende på den omtalte strækning, hvor vi ikke har set andre muligheder end at have en dobbeltrettet cykelsti.

Situationen, som der også er beskrevet nedenfor, hvor cykelstien smaller ind, har vi holdt øje med. Det er hele tiden en afvejning af, hvordan vi bedst og sikrest kan afvikle trafikken, men at cykelstien smalner ind, er langt fra optimal og har derfor været en akilleshæl fra start.

I forbindelse med den tiltagende åbning af samfundet, og at cykelsæsonen er ved være i gang, er det derfor planlagt, at cykelstien udvides på bekostning af svingbanen. Ændringen er planlagt til at blive udført i den kommende uge, så forholdene er klar til den forventede øgede cykeltrafik, som følge af yderligere åbninger per den 6. maj," skriver Sofie Koch-Nielsen i et svar til Det Grønne Område.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?