22. januar 2021
I jorden under dette stærkt trafikerede kryds på Lyngby Hovedgade ligger en telebrønd, som skal flyttes, inden letbanen kan etableres. Foto: Signe Steffensen
I jorden under dette stærkt trafikerede kryds på Lyngby Hovedgade ligger en telebrønd, som skal flyttes, inden letbanen kan etableres. Foto: Signe Steffensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ensrettes: Nu skal Hovedgaden graves op på midten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ensrettes: Nu skal Hovedgaden graves op på midten

De næste tre måneder skal krydset ved Magasin graves op, og det betyder, at Lyngby Hovedgade ensrettes fra Nørgaardsvej til Klampenborgvej i perioden.

Det Grønne Område - 10. april 2020 kl. 11:45
Af Lars Schmidt

Trængslen i det centrale Lyngby vil blive større og værre de næste tre måneder. Medmindre bilisterne finder nye veje at komme igennem byen på.

Først er viadukten for enden af Buddingevej ved Lyngby Station blevet spærret for biltrafik. Og fra den 14. april og tre måneder frem graves Lyngby Hovedgade op lige midt i krydset ved Klampenborgvej.

Det betyder, at trafikken på Lyngby Hovedgade ensrettes fra Nørgaardsvej til Klampenborgvej i perioden.

Årsagen til gravearbejdet er, at TDC skal flytte en såkaldt telebrønd, som ligger i krydset under vejen. Denne telebrønd skal først graves op og siden flyttes op ad Lyngby Hovedgade og graves ned ud for nummer 70, hvor Frellsen har til huse.

Der nedlægges enkelte parkeringspladser på strækningen.

Skånsom metode

Udgravningen til telebrønden sker ifølge Lyngby-Taarbæk Kommune ved, at der etableres en byggegrube, som afstives med stålpæle og -plader.

"Entreprenøren forborer, inden stålpælene sættes i jorden. Metoden er valgt fordi den er mere skånsom end ramning eller nedvibrering, som kan give gener i form af vibrationer," skriver kommunen i en orientering til beboerne i området.

Selve arbejdsområdet indhegnes med trådhegn. Der vil kun være en smal passage langs bygningen for gående. Cyklister skal stå af og trække forbi arbejdsområdet. Vareudstilling og udeservering vil ikke være muligt i denne periode.

Arbejdstiden vil være mellem kl. 7.00-15.00 på hverdage, dog med enkelte dage til kl. 18.00.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?