19. oktober 2021
I Frivililgcentret på Rustenborgvej i Lyngby bliver der workshops og foreningsbazar. Foto: Lars Schmidt
I Frivililgcentret på Rustenborgvej i Lyngby bliver der workshops og foreningsbazar. Foto: Lars Schmidt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En fredag med fokus på frivillighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En fredag med fokus på frivillighed

Med arrangementer fem forskellig steder i kommunen sætter Frivilligcentret fokus på de mange aktiviterer, som frivillige kræfter får til at fungere.

Det Grønne Område - 20. september 2021 kl. 18:30
Af Pernille Borenhoff

Måske du er en af de mange, der synes, at de frivillige gør et enormt godt stykke arbejde. Hvad enten de lægger timer i idrætsklubben, i medborgerhuset eller på plejecentre, væresteder eller i patientforeningen. For blot at nævne nogle af de flere end 100 frivillige medlemsforeninger, der er i Frivilligcenter & Selvhjælp Lyngby-Taarbæk. Måske du også selv har overvejet, om der skulle være brug for dig og dine kompetencer. Eller måske du slet ikke er klar over, at der er en forening, hvor du havde lyst til at deltage.

Alt det kan du blive meget klogere på, når frivilligcentret på fredag den 24. september afholder Frivillig Fredag.

"Tidligere fejrede vi Frivillig Fredag med et stort arrangement på Stadsbiblioteket. Nu gør vi det på en ny måde, hvor vi prøver at synliggøre frivillige foreninger i hele kommunen, " siger Charlotte Poort, centerleder i Frivilligcenter & Selvhjælp Lyngby-Taarbæk.

Det betyder, at der vil være åbne huse på syv forskellige lokationer i kommunen.

"Jeg vil så gerne have, at borgerne får øje for den frivillighed, der er lige uden for deres hjem. Her efter covid19 er vi blevet ekstra opmærksomme på, hvor meget vi alle har brug for fællesskaber. Og i den sammenhæng er foreningerne en fantastisk mulighed for at få et fællesskab og et kammeratskab og møde nogle, som har et fælles formål og sigte med at mødes. Det gælder hvad enten man er frivillig eller bruger," siger Charlotte Poort.

Frivillighedsprisen

I Virumparken inviterer LimoneUng andre unge til discgolf, kaffe og en snak om at være ung i frivillige fællesskaber. I Lundtofte Medborgerhus er der åbent hus, hvor aktive frivillige vil være til stede og fortælle om de mange spændende værksteder, huset rummer. Og hvis aktiviteter udelukkende er gjort mulige, fordi et stort hold af frivillige lægger deres kræfter og kreativitet her.

I Barakken i Taarbæk vil der være billard, værkstedskørekort og dart. Og her inviterer de på kaffe, kaffe og måske et glas vin.

I Frivilligcentret på Rustenborgvej i Lyngby bliver der workshops og foreningsbazar, hvor man blandt andet kan møde frivillige repræsentanter fra Kræftens Bekæmpelse, Bedste i Børnehuset, Diabetes Foreningen, Pensionister i Skolen og Mentorforeningen. Her inviterer de på håndmadder, vin og vand.

I Rustenborghuset overfor Frivilligcentret vil der være rundvisning samt introduktion til smykkeværkstedet. Her bydes der på kaffe, te og hjemmebag.

Kl. 13.30 vil der være overrækkelse af Lyngby-Tarbæk Kommunes Sociale Frivillighedspris. Det sker på Frivilligcentret.

Hvem, der modtager årets pris, er en hemmelighed. Prisen overrækkes af formand for social- og sundhedsudvalget Bodil Kornbek og borgmester Sofia Osmani.

Om søndagen inviterer frivilligcenterets bestyrelse til en debat om "Værdien af de frivillige fællesskaber i Lyngby-Taarbæk". Her vil der være input fra ekstern lektor Preben Astrup og politisk dialog med mange af de politiske kandidater til kommunevalget den 16. november. I pausen serveres kaffe te og småkager.

Hvis du har lyst til at vide mere selve dagen kan du læse på https://www.ltk-frivilligcenter.dk/aktiviteter-og-grupper/frivillig-fredag-2021

Og har du lyst til at følge med i de mange frivillige foreningers aktiviteter kan du tilmelde dig frivilligcentret nyhedsbrevet på https://www.ltk-frivilligcenter.dk/nyhedsbrev

Frivillig Fredag

Virumparken kl. 15.30-17: LimoneUng invitere til discolf og virkelig god kaffe

Lundtofte Medborgerhus: kl. 11-15: Værksteder, nordisk musik, café

Barakken, Taarbæk kl. 15-18: Værkstedskørekort, billard, strik mv. Kaffe og hjemmebag

Frivilligcentret kl. 11-13: Foreningsbazar, workshop og håndmadder Rustenborghuset kl. 10.30-13: Rundvisning, smykkeværksted, café

Søndag
Lindegaarden kl.14-16.30: Debat og lokale politiske stemmer

Rejser du til udlandet i år?