24. november 2020
24. oktober kan børn og voksne bliver klogere på elektromagnetismen
24. oktober kan børn og voksne bliver klogere på elektromagnetismen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En dag med elekromagnetisme: Sæt strøm til Stadsbiblioteket på lørdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En dag med elekromagnetisme: Sæt strøm til Stadsbiblioteket på lørdag

24. oktober inviterer biblioteket børn og voksne til en dag med elektromagnetisme

Det Grønne Område - 22. oktober 2020 kl. 15:00

Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen har medført utrolige teknologiske muligheder og haft enorm betydning for vores hverdagsliv. Vi ville fx hverken kunne se fjernsyn eller spille på iPad, hvis det ikke havde være for elektromagnetismen.

24. oktober kan hele familien blive klogere på strømmens ophav, når forskere og formidlere fra DTU Fysik og teknologihistorie fortæller og viser en række spændende forsøg. Sammen kan hele familien få indblik i, hvem Ørsted var, og hvad elektromagnetisme egentlig er for en størrelse.

Byg en elektromotor

For de morgenfriske er der kl.10.30 `elektrisk workshop´ særligt egnet for de 6-10-årige.

Her giver Ulrich Busk Hoff fra DTU Fysik en børnevenlig introduktion til Ørsteds opdagelse med et par konkrete demonstrationer undervejs.

Og med afsæt i børnebogen 'Finn Foton og elektromagnetisme' kan man bygge sin egen lille elektromotor. Husk tilmelding for voksne og børn på lyngbybib.dk.

Ørsted var stifter af både Den Polytekniske Læreanstalt - det nuværende DTU - og Selskabet for Naturlærens Udbredelse (SNU).

Mød nutidens repræsentanter herfra - de engagerede `Ørsted-fans´ og få demonstreret historiske måle- og forskningsinstrumenter. Som i et rigtigt laboratorium vil der vil være engangshandsker og håndsprit, så både børn og voksne også i disse coronatider trygt kan prøve instrumenterne. Demonstreringen finder sted mellem kl.11-13.

Tilmelding ikke nødvendig.

Historien om Ørsted og elektromagnetismen fortælles kl. 13.30 af Laila Zwisler fra DTU Fysik og Teknologihistorie. Laila giver den korte historie om hvordan Ørsted opdagede elektromagnetismen, og hvad det kom til at betyde for hans eget liv.

Egnet fra 12 år og voksne. Voksne som ikke har børn med sig på denne dag, er også meget velkomne til at høre Laila Zwislers oplæg. Tilmelding til dette foredrag er nødvendig på lyngbybib.dk.

/peb

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?