11. juli 2020
Tina Scheftelowitz er medforfatter til bøgerne om de ?Suveræne Salater?. Hun skal hjælpe den udvalgte familie til at lave mad af de madrester, som ellers ville være landet i skraldespanden.
gallery icon

Se billedserie

Tina Scheftelowitz er medforfatter til bøgerne om de ?Suveræne Salater?. Hun skal hjælpe den udvalgte familie til at lave mad af de madrester, som ellers ville være landet i skraldespanden.
Foto: columbus leth
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterlysning: Grøn Fremtid søger familie til at lave mad af rester - sammen med kendt forfatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterlysning: Grøn Fremtid søger familie til at lave mad af rester - sammen med kendt forfatter

Den lokale forening arbejder sammen med kogebogsforfatter Tina Scheftelowitz, som vil kontakte familierne og høre, hvordan de laver mad af det, som ellers ville være havnet i skraldespanden.

Det Grønne Område - 03. juni 2020 kl. 18:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den lokale forening Grøn Fremtid, som har til formål at gøre Lyngby grønnere og mere bæredygtig, har allieret sig med den kendte kogebogsforfatter, Tina Scheftelowitz.

Sammen søger foreningen og forfatteren en familie fra Lyngby-Taarbæk, som vil være med til at åbne sit hjem, sit køleskab og sin fryser til forfatteren - og være med til at inspirere hende og borgerne i Lyngby til at lave lækker mad af madrester. Rester, som ellers ville være endt i skraldespanden.

Sidste frist for ansøgning til at være med i projektet er den 7. juni.

Målet med projektet er at reducere madspild og CO2-udledning, fortæller initiativtager til Grøn Fremtid, Jan Gade Godsk Hansen til Det Grønne Område:

FAKTA
Tina Scheftelowitz
  • 55 år
  • er kendt for bøgerne om de "Suveræne Salater", som hun lavede sammen med Sonja Bock.
  • er medstifter af Floras Kaffebar og Amokka og har drevet Bed & Breakfast i Andalusien.

Sådan deltager man
  • Gå på Facebook og søg efter: @ForeningenGronFremtid
  • Upload på siden et billede af jer selv, jeres køkkenskabe, køleskabet eller fryseren
  • Skriv: "Ja tak, vi vil gerne deltage" i kommentarfeltet. Grøn Fremtid vil herefter vælge blandt billederne på siden, hvem man vil gå videre med.
  • Tilmeldingsfrist er senest d. 7. juni kl. 00.00. Den udvalgte familie får besked senest 9. juni
  • Forløbet er støttet af Lyngby-Taarbæks bæredygtighedspulje. Foreningen Grøn Fremtid blev stiftet af Dorte og Jan Gade Godsk Hansen
  • Forløbet og foreningen har til formål at inspirere borgerne til en mere bæredygtiglivsstil ved at dele viden gennem involverende og konkret vejledning

"Sammen med den familie, som bliver udvalgt, skal vi tømme køleskabet og trylle lækkerier frem. Vi skal have sanserne vækket og inspiration til, hvordan man bruger sine madrester og køleskabets guld, i stedet for udsmidning: mejeriprodukter, grøntsager, brød, middagsrester og alt vores andet resteguld kan nemt transformeres til nye lækre retter og tilbehør."

Om forløbet

Det, man skal sætte af af tid, er én time den 10. juni og fem timer den 13. juni. Og man skal have lyst til, at oplevelserne bliver delt på Facebook og på nettet - samt i Det Grønne Område.

"10. juni ringer Tina Scheftelowitz ringer til den udvalgte familie og hører om, hvad familien plejer at spise, og hvad der typisk havner i skraldespanden eller står og putter sig bagest i køkkenskabet. Det foregår via Skype, Facetime eller lignende." fortæller Jan Gade Godsk Hansen:

"13. juni vil Tina besøge familien og få et grundigt kig i køkkenskabene, køleskabet og fryseren. Og så skal der laves mad af det, familien har. Familien skal ikke på forhånd fylde lagrene op eller smide noget ud. Måske man lige skal ned og handle lidt undervejs. Men ikke meget."

Herefter skal der - under Tina Scheftelowitzs supervision - laves mad.

"Under tilberedningen hjælper hun med masser af viden, tips og tricks til brug af rester - også til fremadrettet madlavning. Det tager ca. fem timer i alt og slutter af med et fælles måltid. Vi fotograferer det flotte resultat undervejs, og der laves en beregning på, hvor meget CO2 familien har sparet ved at lave mad af rester. Efter spisningen spisningen skal familien så give feedback på processen: Hvad har den lært, og hvordan kan den bruge rester i madlavningen i fremtiden - til inspiration for andre familier."

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?