14. maj 2021
Den smittede familie har ikke smittet andre. Foto: Bjørn Nielsen
Den smittede familie har ikke smittet andre. Foto: Bjørn Nielsen
Foto: B. Nielsen Mobil: 40191777
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter fund af smitsom coronavariant hos familie: Ny status på smitteudbrud på Lundtoftegårdsvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter fund af smitsom coronavariant hos familie: Ny status på smitteudbrud på Lundtoftegårdsvej

Det har ikke været muligt at fastslå, om der er tale om den sydafrikanske eller brasilianske variant af corona, oplyser Lyngby-Taarbæk Kommune. Heldigvis er der ikke konstateret nye smittede.

Det Grønne Område - 14. april 2021 kl. 06:00
Af Mikkel Brøgger Petersen

Den familie på Lundtoftegårdsvej, som for lidt over en uge siden blev konstateret smittet med den sydafrikanske eller brasilianske variant af corona, har ikke smittet andre. Det oplyser Lyngby-Taarbæk Kommune tirsdag til Det Grønne Område.

"Den seneste registrering i området viser at smitten ikke har bredt sig, men udelukkende er lokaliseret til en familie," skriver kommunen, som fortæller, at det ikke har været muligt at fastslå, hvorvidt der er tale om den sydafrikanske eller brasilianske variant.

"I forhold til fremtidige smitte i lokalområder, vil vi i samarbejde med sundhedsmyndighederne skulle reagere på de nye tal der opgøres på sogne, hvis incidensen er for høj," skriver man.

Kommunen og Styrelsen For Patientsikkerhed var til stede i området sidste tirsdag og stemte dørklokker i alle seks ejendomme i området for at orientere beboerne om situationen og opfordre dem til at blive testet. Kommunen etablerede desuden et midlertidigt testcenter i området på Akademivej 3, hvor beboerne kunne blive testet. 400 blev testet i lokalområdet.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?