18. januar 2021
Det blev en trist aften i Odense for Kevin Thsiembe, der blev udvist kort ind i 2. halvleg. Foto: Fodboldbilleder.dk
Det blev en trist aften i Odense for Kevin Thsiembe, der blev udvist kort ind i 2. halvleg. Foto: Fodboldbilleder.dk
Foto: ©Anders Kjærbye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det bliver svært - men ikke umuligt: Straffespark og rødt kort sendte Lyngby ned i et sort hul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det bliver svært - men ikke umuligt: Straffespark og rødt kort sendte Lyngby ned i et sort hul

Kevin Tshiembe var dagens uheldige spiller, da Lyngby blev besejret 3-1 i Odense. Nu venter to afgørende kampe mod Silkeborg og SønderjyskE.

Opdateret 30. juni 2020 kl. 11:47
Det Grønne Område - 30. juni 2020 kl. 11:45
Af Mikael Østergaard

Det var et svækket Lyngby-mandskab, der mandag aften stillede op til den vitale udekamp mod OB. André Riel, Emil Nielsen, Adam Sørensen og Lasse Fosgaard var alle ude med skader, og Nicolai Geertsen og Jesper Christjansen sad over med sygdom.

Det startede dog fornuftigt, og Rezan Corlu blev efter 10 minutters spil sendt afsted i en kontra, men hans afslutning gik forbi mål.

Herefter stod der OB på det meste, og Lyngby blev presset i bund. Hjemmeholdets Mads Frøkjær havde halvlegens største chance, men hans skud ramte stolpen.

På det tidspunkt sejlede det i Lyngbys forsvar, men så fik Kasper Enghardt det held, der skal til. En nedfaldsbold endte for fødderne af midtbanespilleren, og hans afslutning ramte en modstander og snød totalt OB-målmanden Oliver Christensen. Det var Kasper Enghardts første mål i Lyngby-trøjen.

Det var tæt på 2-0 kort inden pausen efter hjørnespark, men Mathias Hebo bankede bolden langt over mål. Tiden skulle vise, at det var Lyngbys sidste afslutning i kampen.

Vendepunktet

Efter pausen sad OB totalt på kampen, men der skulle et par Lyngby-arme til for at bringe hjemmeholdet på sejrskurs.

I det 57. minut rev Kevin Tshiembe en fri Max Fenger omkuld inde i feltet. Dommeren pegede på pletten, og efter lidt ekstra overvejelse hev han det røde kort op af lommen som ekstra straf.

Sander Svendsen tog sig af straffesparket, men Thomas Mikkelsen kastede sig til den rigtige side. Desværre til ingen nytte, for bolden smuttede under ham til 1-1.

Udligningen og en mand i undertal betød, at Lyngby blev presset helt i bund. Marcel Rømer erstattede Rezan Corlu, og senere blev Martin Ørnskov og Lasse Nielsen skiftet ind for yderligere at styrke defensiven.

Desværre til ingen nytte. Syv minutter før tid fik Lyngby-forsvaret ikke clearet bolden væk, således at Mads Frøkjær kom fri i feltet og nemt kunne sende bolden i nettet til 2-1. Kort efter havde Max Fenger et nærgående hovedstød, som Thomas Mikkelsen fik pareret til hjørnespark, og i det sidste minut gik det rent galt. Lyngby havde hjørnespark, og alle mand trak med frem, inklusive Thomas Mikkelsen, og pludselig gik det hurtigt den anden vej, så Issam Jebali kunne score i et tomt mål til OB-sejr på 3-1.

Det afgørende kort

"Det røde kort blev afgørende. Nu må vi håbe, at OB tager point fra SønderjyskE", sagde målmand Thomas Mikkelsen efter kampen.

Også cheftræner Christian Nielsen mente, at udvisningen af Kevin Thsiembe blev afgørende:

"Lige nu er det tungt, men der var gode momenter i første halvleg, og vi har ikke lagt os ned endnu".

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?