16. maj 2021
?Før Magasin kom til Lyngby, var byens bedste placering tættere ved kirken,? fortæller Else og Lars Pedersen, der dels glæder sig over butikkens placering og over, hvor godt både stormagasinet og storcentret er interegrerede i byen. Foto: Pernille Borenhoff
gallery icon

Se billedserie

?Før Magasin kom til Lyngby, var byens bedste placering tættere ved kirken,? fortæller Else og Lars Pedersen, der dels glæder sig over butikkens placering og over, hvor godt både stormagasinet og storcentret er interegrerede i byen. Foto: Pernille Borenhoff
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det blir i familien: 65 år med herretøj - til hverdag og fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det blir i familien: 65 år med herretøj - til hverdag og fest

Else Pedersen overtog Engelsk Herremagasin fra sin far. For to år siden overdrog hun ejerskabet til sønnen Lars Pedersen

Det Grønne Område - 16. april 2021 kl. 11:45
Af Pernille Borenhoff

I 65 år har Engelsk Herremagasin været på den samme families hænder. Og meget ser ud til, at sådan kan det fortsætte en rum tid endnu.

Det hele startede, da Svend Aage Davidsen den 1. marts 1956 overtog forpagtningen af den nu ikoniske butik på Lyngby Hovedgade. Butikken havde siden 1937 været drevet af herreekviperingshandler Victor Nielsen, der forhandlede både herretøj, drengetøj og arbejdstøj.

"Min morfar havde en manufakturhandel på Borups Allé, men han var barnefødt i Lyngby og havde altid gerne villet have en butik herude," fortæller hans barnebarn, den nuværende indehaver Lars Pedersen.

Det var en repræsentant, der fortalte, at butikken var til salg, Svend Aage Davidsen slog til og ansatte en førstemand, Egon Rønaa, til at den daglige drift. Han var der til sin død i 1984.

Dengang var placeringen ikke den bedste på Lyngby Hovedgade, fortæller Lars Pedersen.

"De andre butikker lå tættere på kirken, som var det rigtige sted at ligge dengang, men da Magasin kom til Kgs. Lyngby i 1960'erne, blev vores placering mere central for os. En del af de andre butikker flyttede til Storcentret, da det senere blev opført i 70erne," siger han.

Som dreng kom han tit i forretningen, og det lå i kortene, at han skulle noget i branchen.

"Morfar sagde dengang, at jeg skulle i lære hos Østrup Møller længere nede ad hovedgaden, så det kom jeg i 1980," siger Lars Pedersen.

Hans morfar, Svend Aage Davidsen døde i 1985, Lars's mor trådte ind og kørte butikken videre, sammen med de mange medarbejdere, der har været gennem tiderne.

I 1988 ville kommunen, der ejede bygningerne, rive de gamle bygninger ned og bygge nyt, større og højere.

"Det satte vi fire lejere os imod, og sammen med satte vi os sammen med en arkitekt og lavede et projekt, som kommunen accepterede. De solgte ejendommene til os, og vi er nu opdelt i selvstændige ejerlejligheder," siger han.

Service og faglighed

Engelsk Herremagasin er jo ikke den eneste, der forhandler herretøj i Lyngby. Og konkurrencen fra nethandlen er stor. Så hvordan man har overlevet i så mange år, har Lars Pedersen et bud på.

"Vi handler med andre varer end de andre. Vi er ikke så mærkevareorienterede. Men produktorienterede, og vi sætter personlig service i højsædet .Vi er specialister og forhandler varer fra firmaer, der er specialister i at producerer en ganske speciel slags vare," siger han.

I begyndelsen var en stor del af salget arbejdstøj. Men denne del af driften er de senere par år trådt i baggrunden. Til gengæld er der skuet op for salg af festtøj.

"Jeg er sikker på, at vi overlever, fordi vi sætter service og faglighed i fokus. Samtidig ser vi ikke de andre butikker, der handler med herretøj som vores konkurrencer, men som kollegaer. Vi kan alle noget forskelligt," siger Lars Pedersen.

Navnet Engelsk Herremagasin stammer helt tilbage fra 1937.

"Mange af de metervare, vi solgte, kom fra England. Deraf navnet Engelsk Herremagasin," siger Else Pedersen, der til trods for en høj alder kører en eller to gange om ugen fra hjemmet i Greve til Lyngby for at ordne regnskaberne.

"Jeg bliver ved, fordi jeg kan lide det," siger hun.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?