27. september 2020
?Det må I sku undskylde?, stod der på den røde sten, der nu er tilbage på Lindegaarden i en noget ramponeret tilstand efter at have været ?lånt? ud i godt en måned.
gallery icon

Se billedserie

?Det må I sku undskylde?, stod der på den røde sten, der nu er tilbage på Lindegaarden i en noget ramponeret tilstand efter at have været ?lånt? ud i godt en måned.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den røde sten er tilbage: "Det må I sgu undskylde"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den røde sten er tilbage: "Det må I sgu undskylde"

En anonym og brødbetynget person, der i juni fjernede den røde sten fra Lindegaarden, har afleveret den tilbage med en undskyldning

Det Grønne Område - 03. august 2020 kl. 18:25
Af Pernille Borenhoff

"Det lyder som et Eventyr, et Sagn fra gamle Dage; en røvet Datter, dybt begrædt, er kommen frelst tilbage!"

Digtet "Sønderjylland" blev trykt juledag 1918 i ugetillægget Ude og Hjemme. Det var skrevet af forfatteren Henrik Pontoppidan og udtrykte håbet og forventningen om Sønderjyllands genforening med Danmark efter afslutningen af 1. verdenskrig.

Det blev virkelighed i 1920 og fejres i denne tid landet over.

Også på Lindegaarden er der grund til at fejre en genforening. Ikke så meget den sønderjyske, men en genforening med den røde sten, der i starten af juni måned pludselig forsvandt fra sin plads foran Lindegaarden.

En sag, som Det Grønne Område skrev om dengang.

Stenen havde Kulturstedet fået af TV2 LORRY, der sidste sommer, som en anerkendelse af stedets betydning for Kongens Lyngby, anbefalede, at man besøgte stedet.

"Rygtet om stenens mystiske forsvinden er gået fra mund til mund siden da, men i sidste uge spærrede frivillige fra Lindegaardens Venner øjnene op, da de så, at den røde sten igen lå på sin plads," siger formand for Lindegaarden Venner, Jytte Kløve.

"Den er godt nok kommet retur, men i en noget ramponeret tilstand, og der er slået en flis af. Hvad har den mon oplevet, mens den har være borte?," spørger hun.

Nok lidt af hvert. Men så er det godt at vide, at personen, der fjernede stenen, fortryder. For på stenen var placeret en seddel med følgende ordlyd:

"Det må I sku undskylde" efterfulgt af en sur smily.

Da formanden for Lindegaardens Fond, Rolf Aagaard-Svendsen, hørte historien, konstaterede han, at sidste sommer, da Kulturstedet modtog anerkendelsen fra TV2 LORRY, var Lindegaarden i virkelig ramponeret tilstand, mens nu, hvor den røde sten er kommet tilbage, er det lige omvendt: Nu stråler Lindegaarden efter at den udvendige restaureringen er tilendebragt, mens den røde sten ser sølle ud.

Har debatten om sexisme taget overhånd?