18. maj 2021
Arkivfoto: AdobeStoc
Arkivfoto: AdobeStoc
Foto: Firma V - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: De børn har også ret til en tryg og god overgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: De børn har også ret til en tryg og god overgang
Det Grønne Område - 12. april 2021 kl. 06:25
Af Annette Pultz Nielsen, Valmuemarken 39, Virum

Alle børn har ret til en god og tryg skoleovergang også børn med handicap.

Igennem de seneste år er det blevet sværere at skoleplacere børn med handicap. Lyngby-Taarbæk kommune har ikke selv de fornødne specialskoler eller andre tilbud der matcher børnenes behov.

De kommuner, der har de special skoletilbud som Lyngby-Taarbæk har behov for, har ret til at afvise børn fra andre kommuner, hvis de kan fylde skolen op med kommunens egne børn og derudover kan de også være dyre for Lyngby-Taarbæk.

Desværre betyder det, at der er børn og familier der oplever nogle kedelige skolevisiteringsforløb med en stor usikkerhed og ringe vejledning i forhold til hvilket skoletilbud ens barn bliver tilbudt.

I 2020 var der for eksempel børn og familier der først fik endelig vished om hvor deres barn skulle gå i skole i juni måned. 1,5 mdr. før skolestart, da man blev nød til, at etablere et nyt tilbud og vejen dertil var uden meget information.

I år viser samme problematik sig og igen er kommunikationen omkring beslutninger, indstillinger og proces sparsom og ringe.

Det er simpelthen ikke rimeligt, at børn og familier bliver efterladt i usikkerhed og utryghed i den svære proces de står i og at de ikke bliver inddraget i de valg der træffes på børnenes vegne i større grad end det der sker nu!

Børn med handicap har også ret til en tryg og forudsigelig overgang fra dagtilbud til skole og familierne bør og skal opleve en kommune, der guider, inddrager og viser vejen i en svær proces.

Sådan er det desværre ikke på nuværende tidspunkt. Det må laves om!

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?