14. april 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Tæt dialog med naboerne om det gamle landbrugsmuseum, virkelig?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Tæt dialog med naboerne om det gamle landbrugsmuseum, virkelig?
Det Grønne Område - 04. marts 2021 kl. 14:06
Af Torben Bo Larsen, Gartnerhaven 15, Kgs. Lyngby
arrow Læs også: Nabo til landbrugsmusmuseet: 'Vi er også nogen, der i dén grad føler os set og hørt'

At Simon Pihl Sørensen hæfter sig ved Bygningskultur Foreningen i Lyngby-Taarbæks bemærkning om, "at ejerne allerede i høringsfasen har lyttet til naboers bekymringer og ændret projektet herefter", kan naboerne ikke bruge til meget.

Hvor ved foreningen det fra?
Udsagnet såvel som det reelt beskedne omfang siger i virkeligheden mere om, hvad Simon Pihl Sørensen lægger vægt på i en høringsproces. Og det passer meget godt ind i billedet fra de seneste års lokalplanforløb, hvor naboerne heller ikke er blevet hørt i videre omfang.

I sagen Classic Car House har bygherren i forhold til det allerførste projektudkast blot ændret følgende af særlig interesse for naboer i sydskellet:

* Flyttet et selskabslokale fra Landbrugsmuseets bygning til Virumgård.

* Accepteret et bredere udvalg af træer med overvægt af stedsegrønne i plantebæltet langs sydskellet.

* Accepteret vinduer i Bygning E alene i stueetagen og blot som smalle højtsiddende vinduer, hvor flere naboer havde frabedt sig vinduer overhovedet, idet de var blevet lovet, at de kunne bestemme det.

* Flyttet parkkoncerter ind på Virumgårds gårdsplads, men kun nogle, ikke alle koncerter, og uden at ville oplyse antal og tidspunkter.

Derudover havde bygherren i et ændringsforslag til lokalplanen ændret udformningen af taget på bygning D langs Omfartsvejen, så den sydligste tagryg i 10,5 meters højde blev rykket 4 meter længere ind på grunden.

Den ændring ses desværre ikke i det offentliggjorte lokalplanforslag. Det gør derimod ændringen af tagryggen på bygning E, der blev forhøjet en lille meter og rykket cirka fem meter tættere på sydskellet - imod naboernes ønsker.

Meget mere lydhørhed har bygherren Interdan Holding så heller ikke udvist over for naboernes indsigelser og ønsker.

Men det siger måske mere om naboernes beskedne indflydelse på kommunens tidligere lokalplaner, når Simon Pihl Sørensen fremhæver det i tilfældet Classic Car House?

arrow Debat: Umiddelbart betryggende, men så alligevel ikke
02. marts 2021 kl. 06:00 Opdateret: kl. 15:44
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?