6. juni 2020
13DGO Bus 182 2
Foto: Lars Schmidt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Opretholdelse af servicen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Opretholdelse af servicen
Det Grønne Område - 22. maj 2020 kl. 13:00
Af Rune Jacobsen, Åbrinken 69, Virum
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DEBAT Så har der (igen) været kamp om pengene til kollektiv trafik i det grønne område.

En spareøvelse.
Denne gang overfor hurtig-buslinjerne 40E og 400S. Buslinjer med potentiale til at fragte rejsende til områder med stor søgning: Erhvervsområder og store uddannelsesinstitutioner.

Diskussionen har været, om man ikke kunne korte ruterne af, og gerne samtidig med færre afgange (!). Det sidste er ærgerligt, men at afkorte en linje. så der ikke længere er kollektiv sammenhæng mellem 2 stationer og centrale stoppesteder for motorvejsbusser. ville være dumt. Heldigvis ser det ud til at det ikke kommer til at ske. Det viser, at i hvert fald et flertal i regionens råd har forstået, at kollektiv trafik kun er kollektiv nok, hvis den kan udgøre et netværk, der så vidt muligt kan fragte en rejsende hele vejen. I det konkrete tilfælde var planen at fjerne bustrafikken mellem Skodsborg og Nærum.

Herefter ville den hurtigste forbindelse f.eks. være at køre til Hellerup St. og derfra videre tilbage mod Skodsborg. Eller omvendt.

Bevares, man kan naturligvis gå den korteste vej. Det tager den samme tid. Må jeg dertil anbefale Regionsrådet at få mere for pengene hos Movia.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?