23. september 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Medvind på cykelstierne - uden for mange huller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Medvind på cykelstierne - uden for mange huller
Det Grønne Område - 11. september 2021 kl. 18:25
Af Niels Haxthausen, kandidat til Folketinget og nr. 2 på SF's liste til kommunalvalget

Biltrafikken stiger i de kommende år, og det får nu SF Lyngby-Taarbæk til at foreslå en markant investering i cyklismen og cykelstierne - i et ny cykeludspil.

Ifølge trafikprognoserne vil biltrafikken stige med helt op til 30 pct. Det er ikke plads til i Lyngby. Derfor er der brug for en stor plan for alternative transportformer som cyklismen.

En rundspørge blandt borgere på nettet viser helt klart, at skolevejsprojekterne skal gennemføres så det bliver trygt at cykle, og så skal stierne vedligeholdes, supercykelstierne udbygges og cykelparkering med mere forbedres. Det skal være nemt at cykle.

SF har gennemgået de 23 prioriterede projekter fra kommunens skolevejsrapport fra 2017. Kun 4 projekter er sat i gang, så tempoet skal op. Derfor foreslår vi, at de resterende projekter skal gennemføres i de næste 4 år.

Vi har kontaktet Cyklistforbundets lokalafdeling for at få deres input, og Formand Niels Wellendorf udtrykker stor tilfredshed med SF's udspil. "Det er noget af det, vi har arbejdet for i rigtig mange år, men som hele tiden rykkes ud i tid på grund af alt for få penge i budgetterne." siger formanden, Niels Wellendorf.

"Vi har afleveret vores ønsker til den kommende cykelstrategi til kommunen for længe siden, og håber at vi bliver inddraget i udarbejdelsen af kommunens plan."

SF foreslår at midler til cykelstierne opprioriteres med i alt 20 mio. over de næste 4 år. Som SF's formand for Teknik og Miljøudvalget, Sigurd Agersnap, siger: "Vi sikrer kun gode trafikale forhold i Lyngby i fremtiden ved at få flere til at tage den kollektive transport eller hoppe op på cyklen. Samtidig kan vi se, at der er overskud af parkeringspladser. Derfor for mener jeg, at vi hellere skal bruge pengene på forholdene for cyklister end at lave endnu flere parkeringspladser."

Synes du, at kommunen er der for dig?