6. juni 2020
Hanne Agersnap 3
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Lundtoftegårdsvej og egetræerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Lundtoftegårdsvej og egetræerne
Det Grønne Område - 20. maj 2020 kl. 15:00
Af Hanne Agersnap, medlem af kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk (SF)
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der skal laves fortov og cykelsti samt svingbaner på den nye Lundtoftegårdsvej. Det er en bundet opgave for at håndtere trafikken til og fra nybyggeriet mellem Lundtoftegårdsvej og Helsingørmotorvejen.

I dag er der kun fortov på DTU-siden, og det skal der rådes bod på.

Desværre er der ikke plads til alt sammen på det vejareal, som der er i dag. Der er derfor fremlagt et projekt, med en smuk renoveret Lundtoftegårdsvej med plads til det hele. Der er bare det ved det, at projektet gør indhug i det grønne beplantningsbælte langs DTU og indebærer fældning af en lang række 50 år gamle egetræer.

Projektet har manglet åbenhed.

Hverken borgere eller politikere har været fuldt orienteret. I sidste øjeblik har den politiske behandling af sagen derfor ført til en udsættelse af beslutningen for at høre, hvad borgerne mener om projektet. Det er vi rigtig glade for i SF. Det giver nemlig også mulighed for at overveje alternativer. Vi skal have nye forslag på bordet, der kan redde (mange af) træerne. Mit forslag er at få undersøgt, om det er muligt at inddrage lidt af det grønne beplantningsbælte inde bag den forreste række træer og lade fortov (eller cykelsti) løbe der inde. ilighed med DTUs løbesti, der løber længere inde i det grønne bælte. Lidt utraditionelt måske, men det vil tilgengæld være smukt, og sikre bevarelsen af flere af de største egetræer.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?