13. juni 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Jeg bruger mere energi på mit affald, end der er sparet...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Jeg bruger mere energi på mit affald, end der er sparet...
Det Grønne Område - 14. maj 2021 kl. 17:00
Af Grete Westh, Granparken 11, Kgs. Lyngby
arrow Læs også: Debat: Den grønne genstart skal sættes på pause

Nu har jeg i en måned været udstyret med to kæmpe affaldscontainere (grimme og ikke engamg ens), der er så tunge, at jeg ikke kan stille dem på plads efter tømning.

Kapacitet 2 gange 240 liter til en enlig gammel kone. Det er kun flaskerummet jeg udnytter nogenlunde. Tidligere tog jeg blot aviser og glas med, når jeg skulle handle, der står containere lige ved indgangen.

Jeg har registreret mit udsmid i 4 uger, og må konstatere, at aldrig før har jeg brugt så mange plastikposer.

I køkkenet står nu en spand til madaffald, en til restaffald og to til henholdsvis plastik og metal,

Ud over en kurv til aviser og en pose til flasker, som jeg altid har haft.

Tidligere brugte jeg på 4 uger cirka 6 til 8 poser, da jeg havde en spand under køkkenvasken uden pose og dagligt blot smed affaldet ud i papirsækken og vaskede spanden om nødvendigt. Nu bruger jeg 2 om dagen, altså 56 poser på 4 uger. Poserne til madaffald indeholder højst 200 gram, men skal skiftes, da de ellers lugter. I sær rejeskaller og mugne citroner er heftigt.

Metalbeholderen indeholdt pr. gang to dåselåg, en foliebaakke fra min leverpostej og en dåse. Jeg bruger ikke alufolie og undgår dåsemad.

Jeg føler mig på ingen måde overbevist om, at genanvendelse af mit affald kan opveje den energi, der er brugt til containere og ny skraldevogne, som, og tak for det, nu er elektriske.

Min forhave er i sommerhalvåret min foretrukne opholdsplads, og jeg vil altså ikke sidde og se på og lugte til skraldespande. Derfor har jeg brugt 7.500 kr på en afskærmning med takshæk, som fungerer godt set inde fra, synet fra gadesiden kan diskuteres.

Jeg mener problemerne med for meget affald skal løses ved kilden (producentplan) og ikke hjemme hos mig, og ved at vi hver især tænker os om, og ikke blot sviner videre med god samvittighed "for det bliver jo genanvendt", hvilket kræver mange resourcer.

arrow Debat: Derfor ændres affaldsafhentningen
24. april 2021 kl. 10:30 Opdateret: kl. 17:13
arrow Farvel til den gamle skraldespand - nu skal vi sortere endnu mere
05. marts 2021 kl. 11:30 Opdateret: kl. 13:13
Hvor langt tror du Danmark når ved EM