21. april 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Ingen byggeri på stadion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Ingen byggeri på stadion
Det Grønne Område - 07. april 2021 kl. 18:40
Af Linda Heinrichson, Borgevej 7, 2800 Lyngby

Tak til Ole Mathiasen og Claus Bøgh Svenningsen for gode og konstruktive indlæg i DGO angående Idrætsbyens fremtid.

arrow Læs også: Debat: Urimeligt, at uheldige byggerier sætter spørgsmålstegn ved udvidelse af idrætsmulighederne i Lyngby

Mine tilføjelser er følgende.
Mere end 1200 borgere i Lyngby Tårbæk har i skrivende stund underskrevet en protest mod bolig byggeri på Stadionområdet/Idrætsbyen. Og der kommer stadig flere.

Alle mener vi at Idrætsbyen ikke skal bebygges. Men videreudvikles til fælles rekreativ idræt og sport. HVEM VIL BO DER ? Allerførst, hvem vil bo lige op af stadionkroppen med alt hvad det betyder af larm, lys, afskærmninger ved kampe og de uroligheder vi ved af erfaring, der følger med?

Ingen får glæde af byggeriet. Dernæst, hvem er det helt præcist som skal have glæde af dette boligbyggeri? De omkringboende, som ikke er et par hundrede borgere, som

viceborgmester Simon Pihl har nævnt i, men snarere flere tusind borgere fra nær og fjern i LTK. Nej.

Området er i forvejen meget tæt bebygget, og trafikalt belastet. Og yderligere boliger vil betyde betydelig endnu mere trafik, sammen med den i forvejen øgede trafik mod DTU.

Er det boldklubben, som i en kort årrække måske kan overleve på den økonomi som der kan være i at købe Idrætsbyen og omdanne den til salgbare "studieboliger", der i øvrigt vil blive spekulationsobjekter?

Eller er det kommunen, som kortvarigt slipper for overkommelige vedligeholdsudgifter inden den sandsynligvis må købe grunden tilbage når "studieboligerne" er solgt og boldklubben igen står med økonomisk underskud?

En anden og meget vigtig vinkel er denne: HVEM TILHØRER STADION ? Stadionområdet er et af de få rekreative områder som er tilbage i Lyngby.

Området er borgernes meget mere end så mange andre offentlige områder.

Det er her alle aldersgrupper mødes i et sundt bevægelses - og sports-liv. Og jo flere borgere der flytter til byen, jo mere behov er der. Det ved de socialdemokratiske kommuner godt.

Det kan godt være, at der er bygget en skaterbane her og en legeplads der, men det bidrager ikke nok til at dække det stigende behov. Der er brug for at Idrætsbyen holder traditionen i hævd og at den videreudvikles til mere sport og bevægelse for alle.

Kan man støtte studieboliger med god samvittighed?

Hvordan kan kommunalpolitikerne i især socialdemokratiet og SF her i Lyngby støtte bygning af flere studieboliger, når det er offentlig erkendt, at det aldrig har været tænkt som billige boliger for unge (selvom det lyder godt!) men I virkeligheden er spekulations byggeri af værste skuffe.

Hvilket også er grunden til at Lars Weiss, Københavns Overborgmester og boligminister Kåre Dybvad vil have det forbudt.

Vores appel er: Lyt til borgerne og kvalificer debatten om byens udvikling og til hvor grænsen for byens udvikling går. Find et kompromis hvor fodbold, bevægelses aktiviteter og sport kan foregå indenfor det samme område - uden bolig byggeri.

arrow Debat: Stadionbyggeri eller rådhusrenovering?
15. april 2021 kl. 06:00 Opdateret: kl. 13:54
arrow Debat: Der må da kunne findes en god løsning for stadion
03. april 2021 kl. 18:00 Opdateret: kl. 15:18
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?