24. november 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Her er en idé til udvikling og forskønnelse af bymidten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Her er en idé til udvikling og forskønnelse af bymidten
Det Grønne Område - 21. november 2020 kl. 10:30
Af Ole Mathiesen, Høtoften 20, Virum
arrow Læs også: Corona aflyser årets juletræstænding på Lyngby Torv

Lyngby-Taarbæk kommune beder på hjemmesiden kommunens borgere om gode ideer til udvikling og forskønnelse af bymidten, hvilket jo unægtelig i denne lidt trøstesløse tid nok kan være tiltrængt. Så derfor kommer her en ide, som med en smule initiativ og vision fra byrådets side, nemt vil kunne realiseres.

Corona, skattestigning, letbanesurhed og trafikrod, jo sammen med det mørke efterår er der nok, som kan tynge borgernes humør i negativ retning.

Lad os derfor nu, så hurtigt som muligt, få den grønne og menneskevenlige park i bymidten, som politikerne selv har stillet i udsigt. Jeg indrømmer gerne, at jeg længe anså ideen om, at omdanne den "ukendte" og temmelig skjulte Assistens Kirkegård på Toftebæksvej til "Benny Andersens Park", som noget af et Fata Morgana.

Men jeg må nu sige, at ideen ligger "lige til højrebenet". Den kan formentlig udføres hurtigt, nemt og relativt billigt.

Området er i forvejen udlagt til offentligt, grønt område, så lokalplans ændringer kan vel undgås. Området er allerede nedlagt, som begravelsesplads og ingen grave behøver at blive fjernet, da de allerede nu tjener et fint formål, som "park-inventar".

Sammenlign f.eks. med "storebror", den "rigtige" Assistens Kirkegård i København, den fungerer allerede fint som rekreativt område. Den bruges af indbyggerne til gåture, løbeture, picnics etc. Det vores nye park har brug for her og nu, og det er derfor, at det kan iværksættes hurtigt, er en "make-over" af stier, bænke m.m., og så det vigtigste: Området skal åbnes ud mod omverdenen, så borgerne kan få "pakket" deres julegave ud! Beplantning, stensætninger etc. ud mod Toftebæksvej, Kanalstien og vestsiden skal fjernes, så området kan ses, være indbydende og tages i brug.

Se, det ville være positivt i en ellers mørk tid, og som sagt nok ikke særlig svært.

Hvis man så ovenikøbet sørgede for, at den kommende forlængelse af Fæstningskanalen kan besejles af kanoer, så vil park, vandløb og grønne områder gå op i en højere enhed.

Alt sammen til forskønnelse af byen - og til borgernes bedste.

arrow Debat: Skal bilerne ud af bymidten?
15. oktober 2020 kl. 10:30 Opdateret: kl. 13:12
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?