24. juni 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Genplant træerne på Lundtoftegårdsvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Genplant træerne på Lundtoftegårdsvej
Det Grønne Område - 13. juli 2020 kl. 06:00
Af Vibeke Møller, Lundtofte Borgerforening

Åbent brev til kommunalbestyrelsen:

Genplant træer på Lundtoftegårdsvej - bevar vejens grønne præg!

Lundtofte Borgerforening finder det glædeligt, at Lyngby Taarbæk kommune nu har vedtaget en justering af vejudvidelses-projektet for Lundtoftegårdsvej, så der ikke længere skal fældes 53 gamle egetræer i DTU's skovbryn, men i stedet 19.

Desværre har man imidlertid ikke villet justere og indsnævre det planlagte vejanlæg på strækningen mellem Lundtofteparken og DTU (Nordvej). Derfor inddrages 3 m af det eksisterende plantebælte til vejanlæg, og hele 54 egetræer (15-20 år gamle) står til fældning.

Lokalplan 61 gælder for området, og har som hensigt, jfr. §1, at "Helhedspræget med beplantning mellem DTU og Lundtoftegårdsvej videreføres til Lundtofteparken". Det har lige fra starten i 1986 været præciseret som et krav om et 20 m bredt plantebælte. Siden er der givet dispensation til at indsnævre plantebæltet til 8 m, fordi både Tryg og Hempel har ønsket at anlægge P-pladser.

Med den vedtagne dispensation til lokalplan 61 efterlades der nu et godt 5 m bredt bælte langs Lundtoftegårdsvej. Det vil fremstå med sporadisk beplantning, når de 54 træer er fældet.

Det står nu helt åbent, hvad der skal ske med denne rest af plantebæltet!

Lundtofte Borgerforening foreslår, at der hurtigt efter fældningen - i overensstemmelse med hensigten i lokalplan 61 - genetableres et helhedspræget tæt plantebælte på den vestlige side af Lundtoftegårdsvej, på strækningen foran Tryg Ejendomme og ligeledes foran Hempel, sådan at en sammenhængende egeplantning spænder fra DTU og op til Lundtofteparken.

Vi sender her vores forslag til et beplantningsbælte med en 2-rækket bevoksning af markante egetræer, som med en underplantning af buske vil danne et tæt grønt bælte/strøg ud mod fortov og cykelsti.

Som det fremgår af tegningen, muliggøres træbæltet ved udjævning af jordvolden langs Lundtoftegårdsvej. En yderligere styrkelse af træbæltet kan opnås ved at indsnævre parkeringsvejen med ca. 1,2 meter umiddelbart vest for beplantningsbæltet.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?