20. juni 2021
Foto: AdobeStock
Foto: AdobeStock
Foto: ipopba - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Et reelt løft af ældreområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Et reelt løft af ældreområdet
Det Grønne Område - 16. maj 2021 kl. 15:00
Af Christine Dal (V), spidskandidat KV21 og sygeplejerske, og Tommy Wedel (V), fhv. fmd. Seniorrådet og aktiv frivillig på kommunens plejecentre

I Det Grønne Område, må man forstå at det lokale socialdemokrati har fået en pludselig åbenbaring efter at have siddet på magten i udvalget som formand de sidste 7 år i kommunen. Vi ser som sygeplejerske og tidligere Formand for seniorrådet skeptisk på projektet. Vi har en daglig gang med ældre borgere i kommunen, og ser tydeligt de udfordringer man oplever i overgangen fra hjem til plejebolig og fra hospital til kommune.

Gennem daglige samtaler med brugere, ansatte, studerende og pårørende har vi begge fået øjnene op for de udfordringer vores ansatte møder i kommunen og det undrer os gevaldigt, at man efter 7 år på magten i udvalget ikke i højere grad har lyttet til vores personale. Vi har fået flere henvendelser fra bekymrede pårørende og ansatte som fortæller om uværdige forhold for deres elskede og ringe arbejdsforhold for vores hjælpere, assistenter og sygeplejersker.

Så vi vil give Socialdemokratiet helt ret, vi trænger til at nytænke området og se på det lavpraktiske som arbejdsglæde, -miljø og -vilkår.

En nytænkning af ældreområdet kræver desuden at man sikrer de ældre et frit valg, så man har en reel anden mulighed end det kommunale tilbud. Vi skal sikre at det er muligt med et privat alternativ og så skal vi sikre kvaliteten af vores hjemmepleje og sygepleje. Det gør vi ikke ved som socialdemokratiet stemte for i forbindelse med den lidet imponerende rapport om ældreområdet at ansætte flere i administrative stillinger men netop flere kompetente tæt på borgerne. Vi skal understøtte faglig sparring og sikre at faggrupperne mødes dagligt. Og vi har et særligt ansvar for at sikre ordentlig oplæring og gode vilkår for kommunens elever og studerende, det vil gøre det lettere at rekruttere dygtige folk.

Venstre går benhårdt efter en plads i Sundhed- og socialudvalget efter næste valg og håber på at vi, med vores stærke baggrunde indenfor sundheds- og ældreområdet kan bidrage med et tiltrængt indspark fra den virkelige verden.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?