2. august 2021
Foto: Martin Nordmark
Foto: Martin Nordmark
Foto: Martin Nordmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Er forliget godt eller skidt for Lyngby?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Er forliget godt eller skidt for Lyngby?
Det Grønne Område - 14. juli 2021 kl. 15:00
Af Niels Haxthausen. folketingskandidat og KV21-kandidat (SF)

Er infrastrukturforliget godt eller skidt for Lyngby-Taarbæk?

Det store forlig om fremtidens infrastruktur indeholder både surt og sødt. Det er fint at forliget er så bredt - det giver stabilitet. Men det kunne være meget mere grønt - klimaet har ikke råd til at vi bare bliver ved.

Lokalt er der nogle få klare forbedringer: Støjbekæmpelse på Helsingørmotorvejen kan forhåbentligt hjælpe på de stigende støjproblemer, og hyppigere/hurtigere S-tog - og BRT på ring 4 forbedrer den kollektive trafik.

Men der er også en række svage punkter, hvor vi lokalt må gøre mere - og nogle deciderede tilbageskridt:

Trafikmængden må formodes at blive ved med at stige.

Både et 4. spor på ring 3 og udvidelser på ring 4 vil pumpe mere transittrafik igennem kommunen.

Vi risikerer at støjforbedringerne bliver slugt af øget trafik. Så meget desto mere må vi presse på for hastighedsreduktioner.

En ny udfletning på Helsingørmotorvejen vil øge trafikken på de omkringliggende veje. De penge skal bruges til at skabe mindre støj og trafik - ikke mere.

Lyngby omfartsvej er stadigt på kommunens hænder - vi må presse ministeren til at skære igennem og tillade hastighedssænkning til 70 km/t - i stedet for at skubbe aben rundt i bureaukratiet mellem politi, vejdirektorat og kommune.

Efter en hård kamp lykkedes det at få en Cykelpulje på 3 milliarder - hvilket er en forlængelse af det nuværende niveau for statslig støtte. Vi må fortsætte med at skubbe på for mere, og derudover arbejde for en lokal indsats - både på skoleveje, på pendlertrafik i og gennem kommunerne. Bedre forhold fro cykler er den billigste, sundeste og mest klimavenlige måde at forbedre infrastrukturen.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?