23. juli 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Derfor ændres affaldsafhentningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Derfor ændres affaldsafhentningen
Det Grønne Område - 24. april 2021 kl. 10:30
Af Peter Linde, Formand for Forsyningen, Dorthe la Cour, Næstformand for Forsyningen, M-KB (K)
arrow Læs også: Debat: Den grønne genstart skal sættes på pause

DEBAT Flere borgere har spurgt ind til ændringer i affaldsafhentning, 14-dages tømning, haveaffald med mere.

Tømningen af haveaffald, firekammerbeholder og den nye 2-rumsbeholder hver 14. dag, er en politisk beslutning truffet af Kommunalbestyrelsen. Lyngby Taarbæk Forsyning udfører de beslutninger, som træffes politisk. Lyngby-Taarbæk Forsyningen skal som selskab hvile økonomisk i sig selv, og borgerne og virksomhederne betaler derfor alle omkostninger ved den service, der vælges. Forsyningen har foreslået den valgte løsning og tømningsfrekvens fordi den giver den bedste balance mellem pris og service, baseret på vores og andre forsyningsselskabers erfaring og viden.

Alle husstande får nu hentet haveaffald hver 14. dag og uden begrænsning på mængden. Papirsposer med haveaffald og bundter med grene kan lægges ved siden af haveaffaldsbeholderen, og haveejerne, også de der tidligere har fået hentet haveaffald, er fri for at køre en tur til genbrugsstationen med det haveaffald, der ikke kan være i beholderen.

Som al anden forsyningsvirksomhed skal også haveaffaldsordningen hvile i sig selv. Med en tømningsfrekvens hver 14. dag for alle husstande har det været muligt at udbyde en stor entreprise, som har givet en lavere pris pr. afhentning. Tidligere tilmeldte man sig afhentning af haveaffald og fik så tømt hver uge. Det var relativt dyrt. Den nye ordning er blevet billigere for dem, der var tilmeldt afhentning af haveaffald

De nye 2-rumsbeholdere til mad/rest vil også blive hentet hver 14. dag. De nye beholdere er større end de gamle, og derfor vil 14 dages tømning passe til langt de fleste husstande. Erfaringen er, at madaffald pakket i poser, ikke vil give lugtgener. For de husstande, der har meget dagrenovation, er det muligt mod ekstra betaling, at få tømt hver uge. Opgaven er budt ud på denne måde, fordi det samlet vil give den laveste pris pr. husstand.

URBASER har fra påsken overtaget opgaven med tømning af alt affald i Lyngby-Taarbæk Kommune. Der er gode erfaringer fra andre kommuner, og vi håber borgerne vil opleve en god og gerne bedre service, når det er kørt ind. Hvis der er ting, der skal justeres eller informeres bedre om, vil Forsyningen hurtigst muligt følge op på det. I første omgang omfatter ordningen med sortering af mad- og restaffald villaer og rækkehuse. I 2022 udrulles denne ordning til boligselskaberne.

Se gerne vejledningen om affaldsorientering på Lyngby-Taarbæk Forsynings hjemmeside og tilmeld dig Forsyningens nyhedsbreve og varsler om tømning. Du kan også downloade appèn Affaldsportal, hvor du også kan finde info om tømningsfrekvens på din adresse.

arrow Farvel til den gamle skraldespand - nu skal vi sortere endnu mere
05. marts 2021 kl. 11:30 Opdateret: kl. 13:13
Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022