23. september 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Bedre hjælp til de udsatte - sygeplejetilbud i Paradiset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Bedre hjælp til de udsatte - sygeplejetilbud i Paradiset
Det Grønne Område - 14. september 2021 kl. 05:51
Af Majbrit Pedersen og Arne Christensen, kandidater KV21 (SF)

Paradiset, er et fantastisk sted. Her har vi i kommunen et værested, som løfter en stor opgave overfor nogle af samfundets mest udsatte, og som vi i den grad kan være stolte af. Paradiset ligger midt i Lyngby, og her kan hjemløse, folk med et misbrug, eller noget helt tredje få en hjælpende hånd. Paradiset er en tryg base, et varmt inkluderende fællesskab, og her er der hjælp til at komme videre i livet. Paradiset er åbent alle hverdage, og der er altid kaffe på kanden.

Men vi bør gøre mere for at forbedre hjælpen til de udsatte. Derfor foreslår vi i SF, at der bør tilknyttes en sundhedsperson til værestedet Paradiset 10 timer om måneden. Mange brugere af Paradiset har småskavanker og livsstilssygdomme, som de ikke går til lægen med. En fast medarbejder, som brugerne lærer at kende, og som kan hjælpe med sundhedsfremme, forebyggelse og tilse sår mm. vil være en god tilføjelse.

Vi foreslår, at medarbejderen findes ved at frigøre timerne for en af de dygtige sygeplejersker, der i forvejen er ansat i visitationen eller hjemmeplejen. De er vant til at komme i folks hjem og løse opgaven derfra, men vil med fordel kunne møde borgerne i Paradiset og hjælpe og motivere til eventuel videre behandling af fx læge eller tandlæge.

Stemmer du til kommunalvalget i år?