6. december 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DTU-forsker får pris til forskning i verdensmålene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DTU-forsker får pris til forskning i verdensmålene

Lektor Francesco Rosati på DTU har modtaget årets Tietgenpris

Det Grønne Område - 21. november 2020 kl. 17:00

Lektor Francesco Rosati på DTU har modtaget årets Tietgenpris. Prisen på 500.000 kr., og er en af de største danske priser til yngre forskere inden for erhvervsrettet humaniora og samfundsvidenskab.

arrow Læs også: DTU-podcast åbner dør til videnskaben: Hør landets klogeste forskere fortælle

Francesco Rosati modtager prisen for sin forskning i, hvordan erhvervslivet kan bidrage til at opfylde FN's verdensmål for bæredygtig udvikling. Tietgenprisen uddeles af en uafhængig priskomite under foreningen DSEB (Danish Society for Education and Business). Årets prisvinder har imponeret indstillingskomitéen for evnen til at bidrage til løsninger på store globale samfundsudfordringer. Bestyrelsesformand Torben Möger Pedersen fremhæver Francesco Rosati for at levere viden, der kan understøtte udviklingen af kommercielle løsninger på store globale samfundsudfordringer.

"FN's verdensmål har tydeliggjort vigtige udfordringer. Men de fleste forsøg på at omsætte verdensmålene til handling har fokus på, hvad regeringer og myndigheder kan gøre. Derfor ligger der et stort potentiale i at understøtte erhvervslivet i, hvordan de kan bidrage til indsatsen," understreger formanden.

Midlerne skal bruges til bedre og mere forskning. Francesco Rosati vil anvende midlerne til at dykke yderligere ned i vilkårene for entreprenørskab.

"Forskningsprojektet skal undersøge de institutionelle, organisatoriske og individuelle faktorer, der driver eller forhindrer entreprenørskab og innovation indenfor FN's Verdensmål," forklarer han.

Jk

arrow 21-årige Jacob kombinerer fysik og skruebolde på banen og på studiet
08. november 2020 kl. 11:45 Opdateret: kl. 13:36
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?