24. september 2020
Søren P. Rasmussen og Henriette Breum, da de stadig var partifæller. Foto: Lars Schmidt
Søren P. Rasmussen og Henriette Breum, da de stadig var partifæller. Foto: Lars Schmidt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Breum er skuffet over sit gamle parti: "Det er under al kritik!"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Breum er skuffet over sit gamle parti: "Det er under al kritik!"

Henriette Breum er efter Søren P. Rasmussens afgang beæret over plads i Økonomiudvalget, men forstår ikke, at Venstre ikke giver flere poster til suppleant Inge Sandager.

Det Grønne Område - 01. juli 2020 kl. 11:45
Af Lars Schmidt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det foregik aldrig stille, da Søren P. Rasmussen var borgmester. Heller ikke, da han var i skarp opposition til Sofia Osmani. Og hans afgang fra kommunalbestyrelsen kommer heller ikke til at gå stille af sig.

arrow Læs også: Se billederne - kom med indenfor på eks-borgmesterens drømmeslot i Frankrig

For det, at Venstre har fulgt hans anbefalinger om fordelingen af de politiske poster, han efterlader sig, er faldet især den tidligere partifælle og samarbejdspartner Henriette Breum for brystet.

På vegne af Søren P. Rasmussens afløser i kommunalbestyrelsen, det tidligere Venstre-medlem Inge Sandager, stiller hun sig ikke kun uforstående, men er yderst kritisk. Breum siger til Det Grønne Område:

"Det er en yderst bemærkelsesværdig handling og afsked med Venstres vælgere. Jeg fik overdraget Økonomiudvalget, hvilket jeg føler mig beæret over. Men det er mig uforståeligt, hvorfor Venstre vælger at forære de resterende poster, som Venstre har kæmpet sig til i konstitueringen, til rød blok. Det er ikke loyalt overfor Venstres vælgere. Og jeg er mildest talt forundret over, at Venstres bestyrelse bakker op om dette," siger hun - og uddyber:

"Personligt ønsker jeg ikke at varetage flere poster, da jeg har et krævende fuldtidsarbejde ved siden af, men jeg synes, at det er under al kritik, at Venstre ikke giver en eneste post til førstesuppleant Inge Sandager. Selv om hun - ligesom jeg - er udtrådt af Venstre, repræsenterer hun stadig de borgerlige vælgere. Og skyldes det manglende tillid til en løsgænger, så er der stadig ti andre borgerlige repræsentanter i kommunalbestyrelsen, de konservative, som Venstre kunne have overdraget posterne til."

Inge Sandager havde kun følgende kommentar, da Det Grønne Område kontaktede hende i sidste uge:

"Da jeg er valgt som førstesuppleant, så er det min forventning, at jeg vil træde ind i stedet for Søren. Jeg ser frem til at deltage aktivt i kommunalbestyrelsesarbejdet. Mit fokus vil være på mine mærkesager."

arrow Tårevædet afsked med Søren P. Rasmussen
01. juli 2020 kl. 15:00 Opdateret: kl. 10:04
Har debatten om sexisme taget overhånd?